ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Να υπάρξει παρουσία και άλλων χρηματοπιστωτικών τραπεζικών φορέων στην αγορά

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 13:28 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 13:28
Κουβέλης: Να υπάρξει παρουσία και άλλων χρηματοπιστωτικών τραπεζικών φορέων στην αγορά
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση  με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα είχε ο  Φώτης Κουβέλης με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

Συνάντηση  με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα είχε ο Φώτης Κουβέλης με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε αναφορικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και εμείς εκείνο το οποίο υποστηρίξαμε και προτείναμε είναι ότι οι τράπεζες, μετά την επιτυχή έκβαση των stress tests, οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα και την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πολιτών. 

Υποστηρίξαμε, επίσης, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι μια αγορά, η οποία,  στην κυριολεξία, δεινοπαθεί και στενάζει από την έλλειψη χρηματοδότησης. Και οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν προς τη κατεύθυνση αυτή, να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να αναζητήσουν την κερδοφορία τους στις δικές τους επενδυτικές διαδικασίες αλλά και στην δική τους εξυγίανση.

Υποστηρίζουμε, σταθερά, ότι πρέπει να σταματήσει να υπάρχει στη χώρα μας το λεγόμενο ολιγοπώλιο του τραπεζικό συστήματος. Υπάρχουν μόνο τέσσερις συστημικές τράπεζες και είναι αναγκαίο να υπάρξει η ακώλυτη, η χωρίς μεγάλους περιορισμούς παρουσία και άλλων χρηματοπιστωτικών τραπεζικών φορέων στην αγορά. Διότι αυτό θα συντελέσει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία».

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ήταν αποτελούμενη από τους Κοινοβουλευτικούς  Εκπροσώπους, Νίκο Τσούκαλη και Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη,  καθώς και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, υπεύθυνο του τομέα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr