ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Καστελόριζο βρέθηκε στην «καρδιά» της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτό)

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 14:59 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 14:59
Το Καστελόριζο βρέθηκε  στην «καρδιά» της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο που συμβολίζει την αγάπη της Πολεμικής Αεροπορίας για την ακριτική νησιωτική Ελλάδα ,επέλεξε το ΓΕΑ να τιμήσει εκείνους που περήφανα φυλάνε τις Θερμοπύλες.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο που συμβολίζει την αγάπη της Πολεμικής Αεροπορίας για την ακριτική νησιωτική Ελλάδα, επέλεξε το ΓΕΑ να τιμήσει εκείνους που περήφανα φυλάνε τις Θερμοπύλες. Τους Έλληνες που όλο υπερηφάνεια έχουν στα σπίτια τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει και ας νιώθουν πολλές φορές ξεχασμένοι από την Αθήνα και αφημένοι στην τύχη τους.

Ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς ενέταξε στα πλαίσια του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ τη φιλοξενία οκτώ μαθητών και δύο καθηγητών από το λύκειο του Καστελόριζου στις εγκαταστάσεις της Π.Α., στη Λάρισα. Από την Πέμπτη 6 έως και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου οι μαθητές από το ακριτικό αυτό νησί πέρασαν ένα μοναδικό τετραήμερο, το οποίο θα τους μείνει αξέχαστο.

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ) και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες. Γνωρίστηκαν με τους πιλότους, τους «ιπτάμενους φρουρούς» του Αιγαίου που αν και καθημερινά σχεδόν πετούν πάνω από το νησί τους και προασπίζονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν τους γνώριζαν. Συνομίλησαν ώρες ατελείωτες μαζί τους και είδαν πως δουλεύουν. Πως ξεκινούν μία αεροπορική επιχείρηση και πως τελειώνει.


Είχαν επίσης την ευκαιρία να μπουν μέσα και στα μαχητικά αεροσκάφη που υπάρχουν στην 110 Πτέρυγα Μάχης, να καθίσουν στο πιλοτήριο των αεροσκαφών και να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που έχουν αυτά .


Αλησμόνητη θα μείνει στους μαθητές και η επίσκεψη τους, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου τους υποδέχτηκε εκεί ο ίδιος ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης . Αφού τους ξενάγησε , τους ενημέρωσε ο ίδιος προσωπικά για την αποστολή και για το δύσκολο ρόλο του Αρχηγείου.


Το ΑΤΑ αποτελεί την «καρδιά» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και γενικά του συστήματος αεράμυνας ολόκληρης της χώρας.
Η φιλοξενία αυτή που προσφέρθηκε από το ΓΕΑ , συγκίνησε το Καστελόριζο που σίγουρα θα πρέπει να επαναληφθεί και όχι μόνο για το ακριτικό αυτό νησί.

Γ. Κοκ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr