ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκουλόπουλος: «Γενναιόδωρη η τροπολογία για τις 100 δόσεις»

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 15:37 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 15:37
Κουκουλόπουλος: «Γενναιόδωρη η τροπολογία για τις 100 δόσεις»
Facebook Twitter Whatsapp

«Εξακολουθεί να είναι μια γενναιόδωρη ρύθμιση. Δεν ήταν απαραίτητο να συμπεριληφθούν σε αυτήν οι τρέχουσες οφειλές του ΕΝΦΙΑ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Εξακολουθεί να είναι μια γενναιόδωρη ρύθμιση. Δεν ήταν απαραίτητο να συμπεριληφθούν σε αυτήν οι τρέχουσες οφειλές του ΕΝΦΙΑ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος ερωτηθείς για την απόσυρση του αρχικού νόμου για τις 100 δόσεις, με απαίτηση της τρόικας. 

Σε συνέντευξή του στον Real fm ο κ.Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως «τον πιο δίκαιο φόρο» για την ακίνητη περιουσία, τονίζοντας ότι αντίστοιχη φορολογία επιβάλλεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 

Μήνυμα προς τα έξω η εκλογή ΠτΔ

«Ένα σημαντικό πολιτικό ζητούμενο υπάρχει σήμερα στη χώρα που θα στείλει το σωστό μήνυμα προς τα έξω και θα επηρεάσει θετικά την πορεία της. Να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια τέτοια εξέλιξη τα αλλάζει όλα και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας παντού, κάτι που μόνο προς όφελος της χώρας και των πολιτών θα αποβεί» επεσήμανε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. 
            
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές είπε ότι «βέβαιος δεν μπορεί να είναι κανένας για τίποτα. Επιβάλλεται όμως να βρεθούν και αυτό πιστεύω πως θα γίνει στο τέλος. Διανύσαμε τόσο δρόμο και είναι κρίμα να χαθούν όλα, καθώς είναι απόλυτα βέβαιο πως δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, χαρακτήρισε εύλογη αλλά όχι αθώα τη στάση των δανειστών, σημειώνοντας ότι σε κάθε οργανισμό τύπου Δ.Ν.Τ. συμφέρει να είναι υπό επιτήρηση μια χώρα. Το θέμα βέβαια είναι τι κάνουμε εμείς και εφόσον κατανοούμε πως πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες και γενναίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να τις προχωρήσουμε χωρίς καμιά καθυστέρηση». 

Και συμπλήρωσε: «Και εκείνοι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι οι επιτυχίες μας στον δημοσιονομικό τομέα δεν έχουν προηγούμενο, είναι τεράστιες και μας φέρνουν πρώτους στον κόσμο. Αυτό οφείλουν να το δεχτούν και να καταλάβουν πως από την πλευρά μας είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η περιορισμένη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλουν δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει δεκτή».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr