ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΝΤ: Δεν έχουμε ημερομηνία για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 18:58 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 18:45
ΔΝΤ: Δεν έχουμε ημερομηνία για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοιχτή άφησε την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας ότι είναι υπόθεση Ε.Ε.-Ελλάδας η προληπτική γραμμή πίστωσης, θολώντας τα νερά για τον μελλοντικό του ρόλο στη μετά-μνημονιο εποχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοιχτή άφησε την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας ότι είναι υπόθεση Ε.Ε.-Ελλάδας η προληπτική γραμμή πίστωσης, θολώντας τα νερά για τον μελλοντικό του ρόλο στη μετά-μνημόνιο εποχή.

«Δεν έχουμε ακόμα κάποιο χρονοδιάγραμμα (...) Δεν έχω ημερομηνία να σας δώσω», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, απαντώντας σε ερώτημα για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

«Αυτή τη στιγμή συζητούμε με τις ελληνικές Αρχές το τι χρειάζεται προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή. Καθώς συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις θα δούμε», προσέθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι επαφές μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζονται ακόμα κι όταν δεν υπάρχει «φυσική παρουσία» των κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα.

Σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να έχει το Ταμείο στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015, ο κ. Μάρεϊ άφησε ουσιαστικά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό συνέχισης του ξεχωριστού προγράμματος του ΔΝΤ.

Όσον αφορά την προληπτική γραμμής στήριξης που εξετάζει η Ευρώπη για το 2015, σημείωσε πως είναι ζήτημα που θα πρέπει να διευθετήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι, κάνοντας λόγο για «ένα εργαλείο μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων», τη στιγμή που το Ταμείο «έχει το δικό του πρόγραμμα».

Σχετικά με τον τυχόν συμβουλευτικό ρόλο που θα μπορούσε να έχει το ΔΝΤ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής γραμμής στήριξης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος απέφυγε να πει οτιδήποτε συγκεκριμένο, επισημαίνοντας πως επί του παρόντος «όλα είναι εικασίες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr