ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν αποτελεί ντροπή η λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2014, 19:22 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2014, 19:22
Κικίλιας: Δεν αποτελεί ντροπή η λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν είναι ντροπή η  λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας σε περιοδεία του στην Κορινθία.

«Δεν είναι ντροπή η  λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών», τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας σε περιοδεία του στην Κορινθία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για δυστυχισμένους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον κι έχουν αποτελέσει προϊόν εκμετάλλευσης από σύγχρονους λαθρέμπορους εγκληματίες, ενώ στο Κέντρο της Κορίνθου, όπως και σ' άλλες δομές στη χώρα, βρίσκουν φιλοξενία.

«Βεβαίως (η παράνομη μετανάστευση) αποτελεί ένα πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση κι όσο αποσταθεροποιείται η λεκάνη της Μεσογείου αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις» σημείωσε και προσέθεσε: 

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας κάνουν φιλότιμες προσπάθειες. Δημιουργήσαμε νέο κλάδο μετανάστευσης, έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να διαβιούν αξιοπρεπώς».

Υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα και οι σύμμαχοί μας και φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, θα καταλάβουν ότι στην προσπάθεια αυτή πρέπει να βοηθήσουνε. Πρέπει να είναι συμμέτοχοι, γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι με σύνεση, ανθρωπιά και συναίσθηση του καθήκοντος, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Επιπλέον είπε πως όσοι από τους δύστυχους μετανάστες είναι πρόσφυγες και προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, εξετάζεται η κάθε περίπτωση και δίνεται άσυλο, για όλους δε τους υπόλοιπους που είναι οικονομικοί μετανάστες, σημείωσε πως είναι αδύνατο να τους φιλοξενήσουμε, γι' αυτό και γίνονται προσπάθειες με τις δομές στους χώρους υποδοχής να επαναπροωθηθούν στη χώρα τους.

Ήδη ανέφερε ο κ. Κικίλιας από το Κέντρο της Κορίνθου, 450 μετανάστες έχουν επαναπροωθηθεί στη χώρα τους και γίνεται προσπάθεια για τους υπόλοιπους, ενώ τόνισε πως «όταν δοθεί η δυνατότητα, θα δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να κάνουμε για μεταφορά του Κέντρου σε μια άλλη τοποθεσία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr