ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση-βόμβα Μητρόπουλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2014, 14:01 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2014, 15:53
Δήλωση-βόμβα Μητρόπουλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική
Facebook Twitter Whatsapp

Δήλωση βόμβα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήλωση βόμβα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. 

Μιλώντας στο Βήμαfm είπε χαρακτηριστικά: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική.» Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν υπάρχουν μονομερείς κινήσεις, παρά μονο επιθετική διαπραγμάτευση. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητρόπουλου: 

«Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους. Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους. Δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα; Μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ότι έχουμε success story; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος. Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, (θα μιλήσει) όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ’ αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου. Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr