ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπόδια στις διαπραγματεύσεις - Τι ζητούν οι δανειστές για μετενέργεια και 100 δόσεις

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2015, 19:43 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2015, 21:09
Εμπόδια στις διαπραγματεύσεις - Τι ζητούν οι δανειστές για μετενέργεια και 100 δόσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Γεμάτος αγκάθια είναι ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, οι οποίοι θέτουν σκληρές απαιτήσεις στη νέα μαραθώνια συνάντηση που άρχισε στις3 το μεσημέρι της Κυριακής με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας στο Hilton. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γεμάτος αγκάθια είναι ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, οι οποίοι θέτουν σκληρές απαιτήσεις στη μαραθώνια συνάντηση που άρχισε στις3 το μεσημέρι της Κυριακής με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας στο Hilton. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνάντηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων ζητούν να περιοριστεί η μετενέργεια στους 3 από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα. 

Ρώσικη ρουλέτα παίζουν και όσον αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητείται να μπουν κριτήρια σε όσους έχουν χρέη κάτω από 5000 ευρώ το να είναι φυσικό πρόσωπο ο οφειλέτης που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και να έχει ακίνητη πειρουσία έως 150.000 ευρώ. Για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, και εφόσον τεθούν εισοδηματικά κριτήρια, οι θεσμοί ζητούν να αυξηθεί το επιτόκιο από το 3% στο 5%/ Επιπλέον, ζητούν το χρέος του οφειλέτη, όταν μπήκε στη ρύθμιση, να μην ξεπερνά το 50% του ετήσιου εισοδήματος. 

Την ίδια ώρα, εξετάζεται η μείωση του αριθμού των δόσεων σε κατηγορίες οφειλετών και συγκεκριμένα σε όσους θα χαρακτηριστούν ως «έχοντες».

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης παραμένουν τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς υπάρχει διαφωνία ως προς την πώληση σε ξένες τράπεζες. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να λειτουργήσει ένας φορέας διαχείρισης, καθώς και να μην πωλούνται τα δάνεια σε ξένα funds, ωστόσο το ΔΝΤ χαρακτηρίζει ακατάλληλο το μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση. 

Η συμφωνία διαφαίνεται εφικτή έως την Τρίτη τα ξημερώματα και μέχρι τόιτε θα συνεχιστούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις του κουαρτέτου με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr