ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Μόνο οι εκλογές μπορούν να δώσουν μια κυβέρνηση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2015, 12:16 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2015, 12:16
Ξυδάκης: Μόνο οι εκλογές μπορούν να δώσουν μια κυβέρνηση με πολιτικά χαρακτηριστικά
Facebook Twitter Whatsapp

«Νομίζω ότι το πακέτο συμφωνίας και προαπαιτούμενων θα ψηφιστεί» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984».

«Νομίζω ότι το πακέτο συμφωνίας και προαπαιτούμενων θα ψηφιστεί» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «athina984.gr», ο κ. Ξυδάκης είπε ότι: «Η κυβερνητική ισορροπία θα είναι αυτή που ήταν. Από εδώ και πέρα όμως αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός που αλλάζει τη δυναμική και μας βάζει σε άλλη τροχιά. Τα πράγματα είναι ανοιχτά. Έχουμε μια συμφωνία που σε εθνικό επίπεδο πλέον -και όχι κυβερνητικό- πρέπει να ακολουθηθεί και το πολιτικό πεδίο είναι για ανακατατάξεις, στερεώσεις και για εκλογές βεβαίως».

Είπε ακόμη ότι «μόνο οι εκλογές μπορούν να αποκρυσταλλώσουν μια πολιτική στάση και να δώσουν μια κυβέρνηση με πολιτικά χαρακτηριστικά».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύνολο που περιέχει διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές φυγόκεντρες τάσεις πλέον. Αυτό μπορεί να τακτοποιηθεί μόνο μετά το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποφασιστεί και ενδεχομένως και μετά τις εκλογές... Από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έκανε τη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και αυτό τον επώδυνο συμβιβασμό για τη χώρα, νομίζω ότι με όποιο τρόπο έχει βρει από τον Ιανουάριο που έχει εκλεγεί, έχει την πρωτοβουλία κινήσεων -και τώρα είναι κυρίαρχος και στο εσωτερικό πεδίο, εφόσον η συμφωνία σφραγίζει με ασφάλεια μια ορισμένη περίοδο τη χώρα από την πίεση των δανειστών και από τον κίνδυνο μιας άτακτης χρεοκοπίας- να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να επιδιώξει τον σχεδιασμό μιας ισχυρής πολιτικής κυβέρνησης για να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και κυρίως να μπει η χώρα σε φάση σταθεροποίησης και να αρθεί το κλίμα αβεβαιότητας».

Για την ψηφοφορία στη Βουλή εκτίμησε ότι «είναι σχεδόν απίθανο να μην ψηφιστεί η συμφωνία... Ας μαζευτούν 151 ψήφοι και βλέπουμε... Πολύς κόσμος εντός και εκτός Βουλής θέλει μια σταθεροποίηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ανώδυνα τα μέτρα. Σε ένα βαθμό είναι υφεσιακά και ζημιογόνα για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς όμως η χώρα είναι αλυσοδεμένη».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να περάσει ένα καινούργιο μνημόνιο, αλλά η απαλλαγή από αυτή τη μνημονιακή λογική και μια συμφωνία με τους δανειστές με ευνοϊκότερους όρους. Στην προκειμένη περίπτωση παίρνει η κυβέρνηση ό,τι πιο ευνοϊκό μπορεί να δοθεί από τους δανειστές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr