ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Πρέπει να πάμε στο Eurogroup με ψηφισμένη συμφωνία, αλλιώς «γέφυρα»

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2015, 02:38 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2015, 07:19
Τσακαλώτος: Πρέπει να πάμε στο Eurogroup με ψηφισμένη συμφωνία, αλλιώς «γέφυρα»
Facebook Twitter Whatsapp

Την αναγκαιότητα για ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το βήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αναγκαιότητα για ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το βήμα.

«Τα πράγματα ειναι απλά. Στις 4, στο Eurogroup θα πρέπει να έχουμε πάει με ψηφισμένη τη συμφωνία» τόνισε.

«Εάν όχι δεν θα υπάρξει απόφαση και θα προχωρήσουμε στη διαδικασία-γέφυρα. Εάν όχι θα πρέπει να συζητήσουμε διαφορετικά προαπαιτούμενα και να αρχίσει η διαδικασία από την αρχή» είπε ακόμη προσθέτοντας ότι και τα ξένα κοινοβούλια με πρώτους τους Φινλανδούς δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία.

O υπουργός, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις σημαντικές διαφορές μεταξύ των αρχικών προτάσεων των θεσμών και των κειμένων που αποτυπώνονται στην τελική συμφωνία, υπέρ των ελληνικών θέσεων, ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όρους για την πώληση «κόκκινων» δανείων σε distress funds, στην επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ στα νοσοκομεία, σε θέματα στον τομέα της ενέργειας, σε όρους για την λειτουργία του Ταμείου της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας καθώς και σε θέματα εργασιακών σχέσεων, και στο νόμο Διαμαντοπούλου για την Παιδεία που δεν υπάρχουν στην τελική συμφωνία λόγω της διαπραγμάτευσης που έγινε από ελληνικής πλευράς.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι πρόκειται για μία δύσκολη συμφωνία που έχει αγκάθια, αλλά το ζήτημα είναι ποιόν εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός προκειμένου να μετριάσει τις όποιες αδικίες που υπάρχουν για κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες κλπ. Αλλά επίσης και ποιον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτεί για το ελληνικό χρέος και την κατάθεση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την χώρα μας μέχρι το 2016.

Για το ζήτημα του χρέους ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι όλη η Ευρώπη αλλά και όλος ο κόσμος συζητάει πλέον για το ζήτημα διευθέτησης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας πως έχει ξεσπάσει ένας καυγάς μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr