ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Η συμφωνία θα κριθεί από την κοινωνία

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2015, 23:27 / Ανανεώθηκε 15 Αυγούστου 2015, 00:07
Τσακαλώτος: Η συμφωνία θα κριθεί από την κοινωνία
Facebook Twitter Whatsapp

Σύντομη ήταν η δήλωση το υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά του Eurogroup. 

Σύντομη ήταν η δήλωση το υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά του Eurogroup, που ενέκρινε τη συμφωνία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.. 

«Το πόσο καλή θα είναι η συμφωνία θα εξαρτηθεί από το πως θα κριθεί από τους συμμετέχοντες, από την κοινωνία», είπε και συνέχισε:

Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν οι βέλτιστες χρήσεις της συμφωνίας ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει. 

«Μετά από 6 μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων και πολλά πάνω -κάτω, έχουμε επιτέλους συμφωνία», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα οδηγήσει την ελληνική Οικονομία προς τα μπρος, υπό την έννοια ότι σύντομα θα αρχίσει η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως είπε ο υπουργός οικονομικών, προβλέπεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς τη συμμετοχή των καταθετών σε “bail- in” (διάσωση εκ των έσω). Eπομένως, πρόσθεσε, η διαδικασία για την αναστροφή των αρνητικών συνεπειών από τους ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και θα οδηγήσει τάχιστα τις τράπεζες στο σημείο που βρίσκονταν πριν.

«Αυτή η συμφωνία έχει πολλές ευκαιρίες», συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι δίνεται η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να μεταρρυθμίσει το δημοσιονομικό τομέα, να αντιμετωπίσει την απάτη και τη φοροδιαφυγή και να εφαρμόσει μια σειρά σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

Ταυτόχρονα,  αναγνώρισε ότι δημιουργεί προβλήματα για πολλές κοινωνικές ομάδες. Το πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο τα θεσμικά όργανα είναι πρόθυμα να ακούσουν τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος. 

Όπως είπε ο υπουργός οικονομικών θα υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2016, ενώ πολύ πιο πριν θα παρουσιαστεί σχέδιο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr