ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «όχι» και τα «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν τη διαφορά στις τρεις ψηφοφορίες

της Μαρίας Μπακοπούλου - Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2015, 08:37 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2015, 09:55
Τα «όχι» και τα «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν τη διαφορά στις τρεις ψηφοφορίες
Facebook Twitter Whatsapp

Στους 30 με 32 κυμαίνεται ο ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υποστήριξαν, ψηφίζοντας όχι, το κόμμα στις τρεις ψηφοφορίες από τις 15 Ιουλίου και έχει  ενδιαφέρον το ποια ονόματα διαφοροποιήθηκαν ανά πακέτο μέτρων και ποιοι «κρύφτηκαν πίσω από το παρών.
 

Στους 30 με 32 κυμαίνεται ο ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υποστήριξαν, ψηφίζοντας όχι, το κόμμα στις τρεις ψηφοφορίες από τις 15 Ιουλίου και έχει  ενδιαφέρον το ποια ονόματα διαφοροποιήθηκαν ανά πακέτο μέτρων και ποιοι «κρύφτηκαν πίσω από το παρών.

Από τις επώνυμες διαφοροποιήσεις στις ψηφοφορίες, ήταν αυτή του Αλέξη Μητρόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη, με τον έναν να υπερψηφίζει στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και να δηλώνει παρών στην τρίτη πριν από λίγες ημέρες και τον δεύτερο να αλλάζει τρεις φορές την ψήφο του.

Σταθερά στις ψήφους τους τα τρανταχτά ονόματα της Αριστερής Πλατφόρμας όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και στελέχη της Βουλής όπως αυτά του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, της Ραχήλ Μακρή και της Αγλαϊας Κυρίτση.

Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, οι βουλευτές που δεν στήριξαν την απόφαση της κυβέρνησης έφτασαν τους 32, με 11 να δηλώνουν παρών και 3 να ψηφίζουν «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα για το συνταξιοδοτικό.

Οι απώλειες για την κυβέρνηση όμως έφτασαν τις 47 το σύνολο, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο ψήφισαν όχι οι : Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης,  Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος, Πετράκος, Κυριακάκης, Ψαρρέα, Ουζουνίδου και Κυρίτση.

Παρών δήλωσαν Α. Μητρόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Τζήκα, Β. Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης, Β. Λέβα, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κουρεμπές, Γ. Κυρίτσης, Μ. Κανελλοπούλου, Δ. Σεβαστάκης και Α. Καββαδία - Απών ήταν ο Γ. Ακριώτης, ενώ Κυρίτσης, Ψυχογιός και Σεβαστάκης δήλωσαν παρών για το άρθρο 1 για το συνταξιοδοτικό.

Αν γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω, στην πρώτη ψηφοφορία που έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου, οι αντίθετοι στις βουλές της κυβέρνησης βουλευτές ήταν 32, τα παρών ήταν έξι και να υπήρχε μια απουσία, αυτής της βουλευτού Αλεξάνδρας Τσανάκα.

Ειδικότερα, οι βουλευτές που ψήφισαν όχι ήταν η Λίτσα Αμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Βασίλης Δελημήτρος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Κωστής Δερμιτζάκης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Ιωάννα Γαϊτανη, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Κώστας Ήσυχος, ο Βασίλης Κυριακάκης, η Αγλαϊα Κυρίτση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Θωμάς Κότσιας, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Ραχήλ Μακρή, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Έλενα Ψαρέα, ο Στέφανος Σαμοϊλης, ο Θανάσης Σκούμας, η Ελένη Σωτηρίου, ο Γιάννης Σταθάς, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, ο Ζήσης Ζάννας και ο Γιάννης Ζερδελής.

Kαραγιαννίδης, Κατριβάνου και Καββαδία ψήφισαν παρών σε συγκεκριμένα άρθρα, ενώ παρών ψήφισαν ο Δημήτρης Βαξεβανάκης, η Ηρώ Διώτη, ο
Χρίστος Καραγιαννίδης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Βάσω Λέβα και ο Νίκος Μιχαλάκης.

Μία εβδομάδα μετά, τα πράγματα ήταν και πάλι ελαφρώς διαφορετικά: Το ''Όχι'' ψήφισαν 31 βουλευτές, 5 βουλευτές ψήφισαν παρών και άλλοι πέντε ψήφισαν ναι επί της αρχής, αλλά παρών στο άρθρο 1 του δεύτερου πακέτου.

Οι βουλευτές που ψήφισαν όχι ήταν οι εξής: Λίτσα Αμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Βασίλης Δελημήτρος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Κωστής
Δερμιτζάκης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Ιωάννα Γαϊτανη, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Κώστας Ήσυχος, ο Βασίλης Κυριακάκης, η Αγλαϊα Κυρίτση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Θωμάς Κότσιας, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Στάθης
Λεουτσάκος, η Ραχήλ Μακρή, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Έλενα Ψαρέα, ο Στέφανος Σαμοϊλης, ο Θανάσης Σκούμας, η Ελένη Σωτηρίου,
ο Γιάννης Σταθάς, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, ο Ζήσης Ζάννας και ο Γιάννης Ζερδελής.

Τα παρών αυτή την φορά ήταν πέντε, αυτά του Κωστή Δερμιτζάκη, της Ηρώς Διώτη, της Νίνας Κατσιμάτη, της Βάσως Λέβα και της Δανάης Τζήκα, ενώ
παρών σε συγκεκριμένα άρθρα ψήφισαν Καραγιαννίδης, Κατριβάνου, Καββαδία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr