ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από εβδομάδα οι αποφάσεις του Μαξίμου με όλα τα σενάρια στο τραπέζι

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2015, 18:16 / Ανανεώθηκε 18 Αυγούστου 2015, 19:07
Από εβδομάδα οι αποφάσεις του Μαξίμου με όλα τα σενάρια στο τραπέζι
Facebook Twitter Whatsapp

Για την ερχόμενη εβδομάδα παραπέμπονται οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, που θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις τόσο στη χώρα όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την ερχόμενη εβδομάδα παραπέμπονται οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, που θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις τόσο στη χώρα όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή, στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί η ομαλότητα το επόμενο διάστημα, καθώς η χώρα έχει να διανύσει ένα κρίσιμο δίμηνο, όπου θα πρέπει να υλοποιηθούν μέτρα και αποφάσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές. Κομβικό ζήτημα για το Μαξίμου είναι να ολοκληρωθεί απ΄ροσκοπτα η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης

Σε σχετικό ερώτημα, οι πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξουν την άλλη εβδομάδα και ότι τώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση. Όπως τόνιζαν, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό, σημειώνοντας ότι στις παραμέτρους για την όποια πολιτική πρωτοβουλία, σημασία έχει το να μην διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι, ενώ όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Όπως όλα δείχνουν, οι εκλογές θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο και σίγουρα μετά την πάροδο της κρίσιμης περιόδου που απομένει μέχρι την αξιολόγηση του κουαρτέτου. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να υλοποιηθούν ζητήματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και να ληφθούν σκληρές αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το Φθινόπωρο. Επιπλέον, αναγκαίο θεωρείται για την κυβέρνηση η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, καθώς αυτό θα ξεμπλοκάρει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο που τίθεται ως προϋπόθεση και από την Ουάσινγκτον και από τους θεσμούς. 

Την ίδια ώρα, «παίζει» έντονα το σενάριο της λήξης των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να λειτουργήσει με θερινά τμήματα και να καταφέρει να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, χωρίς «παρατράγουδα» και «αντάρτικα». Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει υπογραφεί ακόμα, ωστόσο μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί άμεσα. 

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr