ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εισηγήσεις στο Μαξίμου, για εκλογές με… πουλόβερ

του Τάκη Χατζή - Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2015, 07:48 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2015, 07:02
Νέες εισηγήσεις στο Μαξίμου, για εκλογές με… πουλόβερ
Facebook Twitter Whatsapp

Σκέφτονται και ξανασκέφτονται στο Μέγαρο Μαξίμου τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού, αποφάσεις για τις οποίες- όπως λένε, θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα και αφού συνυπολογιστούν όλοι οι παράγοντες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκέφτονται και ξανασκέφτονται στο Μέγαρο Μαξίμου τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού, αποφάσεις για τις οποίες- όπως λένε, θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα και αφού συνυπολογιστούν όλοι οι παράγοντες.  

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κοινή παραδοχή στην Κουμουνδούρου ότι έχει ντε φάκτο συντελεστεί, ωστόσο ο χρόνος κατά τον οποίο θα εκδοθεί το «επίσημο διαζύγιο» τελεί ακόμα υπό σκέψη και διαπραγμάτευση.  

Ενώ όλα έδειχναν ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει προαναγγελθεί για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δηλαδή ότι θα πραγματοποιηθεί μετά τις 20 του μηνός, άρχισαν να διατυπώνονται και δεύτερες σκέψεις.  

Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής και από αυτά να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι χωρίς προβλήματα λόγω της ευχέρειας που δίνεται να αλλάζουν οι βουλευτές. Έτσι για παράδειγμα θα μπορούσε σε ένα από τα θερινά τμήματα να προβλεφθεί η πλειοψηφία που χρειάζεται, οι νόμοι να περάσουν και όλοι να παραμείνουν… αγαπημένοι- όσο αυτό είναι δυνατό στις παρούσες συνθήκες.  

Η αποστροφή κυβερνητικών αξιωματούχων ότι «σημασία έχει να μην διαταραχτεί το κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος», ενισχύει την προαναφερόμενη άποψη. Ταυτοχρόνως, φέρνει πιο πίσω χρονικά την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και τις πρόωρες εκλογές. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα μιλάμε για εκλογές τον Σεπτέμβριο, αλλά από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά, πιθανότατα τον Νοέμβριο.  

Η στάση της Αριστερής Πλατφόρμας η οποία δείχνει ότι θα αποφύγει να τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ ή κατά της κυβέρνησης επιλέγοντας το «παρών» ή την αποχή, δεν βοηθάει στο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το βάρος των αποφάσεων καλείται να το πάρει ο Αλέξης Τσίπρας. Και παράλληλα να εκτιμήσει αν μια οριακή πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές, ακόμα και μια οριακή αυτοδυναμία, θα του δώσει το δικαίωμα να κυβερνήσει χωρίς προβλήματα και να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο πρόγραμμα που ουδείς πλέον (ούτε καν η Αυγή) αμφισβητεί ότι πρόκειται για ένα νέο Μνημόνιο. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr