ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να κυβερνήσει

Δημοσίευση 21 Αυγούστου 2015, 13:36 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2015, 14:58
Θεοδωράκης: Ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να κυβερνήσει
Facebook Twitter Whatsapp

Για εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά και ανάγκη για συσπείρωση των δυνάμεων της χώρας έκανε λόγο σε συνέντευξή τύπου ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Για εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά και ανάγκη για συσπείρωση των δυνάμεων της χώρας έκανε λόγο σε συνέντευξή τύπου ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός μπορούσε να κυβερνήσει.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν την δυνατότητα να κυβερνήσει με την ανοχή τους. Αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να έχουν γίνει με διαφορετικό εκλογικό νόμο, χωρίς αυτό το κραυγαλέο εξωπραγματικό bonus των 50 εδρών. Η χώρα πάει στις εκλογές διαλυμένη, με ανοιχτά σύνορα, άδεια ταμεία.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες. Εξάλλου όπως πρόσθεσε «υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό». 

«Η πρόταση του Ποταμιού είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της χώρας και να εκφραστεί σε ένα δυνατό, καθαρό Ποτάμι» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές «θα υπάρξει πόλωση, αλλά θα είναι ανάμεσα στις παλιές και στις νέες δυνάμεις». 

Εξάλλου όπως ανέφερε «σε όλη την Ελλάδα συζητάμε με νέα πρόσωπα, έρχονται στο Ποτάμι απογοητευμένα πρόσωπα από τη ΝΔ και η έκφρασή τους θα βρεθεί στα ψηφοδέλτια». 

«'Εχουμε επίγνωση των πραγματικών δυνατοτήτων μας, θέλουμε το Ποτάμι να κυβερνήσει, έχει σχέδιο, έχει πρόσωπα. Από εκεί και πέρα το πρώτο κόμμα κυβερνάει. Οποιεσδήποτε προσπάθειες για κυβέρνηση ενότητας θα είναι συνεχείς, αλλά θα δούμε πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα». 

Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κίνηση του κ. Λαφαζάνη να προχωρήσει σε συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας είπε πως «σύμφωνα με τους συνταγματολόγους η τρίτη εντολή πάει στον κ. Λαφαζάνη». 

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Πρέπει να περάσουμε σε μια εποχή που υπάρχει η αλήθεια. Το Ποτάμι υπήρξε πάντα πρόταση αλήθειας. Το ό,τι η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωπαϊκή πλευρά είναι ένα έργο και δικό μας. Το μικρό μπόι μας ήταν μεγάλο εκείνες τις ημέρες.

Πάρα πολλοί έπαιζαν τότε με τα απωθημένα τους. Το Ποτάμι ήταν το πρώτο που είπε : Ευρωπαϊκή λύση». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr