ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν είναι επαναστατικό να δραπετεύεις – Να απαλλαγούμε από συντηρητικά κατάλοιπα

Δημοσίευση 21 Αυγούστου 2015, 18:12 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2015, 22:32
Τσίπρας: Δεν είναι επαναστατικό να δραπετεύεις – Να απαλλαγούμε από συντηρητικά κατάλοιπα
Facebook Twitter Whatsapp

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο  ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο  ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες.

Υπενθύμισε ότι «η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες», ενώ εξαπέλυσε αιχμές εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των υποστηρικτών του από την μέχρι σήμερα, Αριστερή Πλατφόρμα, λέγοντας ότι «δεν  είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας».

«Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν» τόνισε σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.  

Τέλος, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας. 

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της ΠΓ τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της  ΚΕ τις επόμενες μέρες. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr