ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Η ΝΔ σπεκουλάρει πάνω στην ξενοφοβία

Δημοσίευση 21 Αυγούστου 2015, 22:22 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2015, 22:22
Γεροβασίλη: Η ΝΔ σπεκουλάρει πάνω στην ξενοφοβία
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό. 

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό. 

«Η Νέα Δημοκρατία, ή δεν γνωρίζει σε ποιο θέμα αναφέρεται, ή σκόπιμα σπεκουλάρει πάνω στη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία προκειμένου να αντλήσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή» τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

«Δεν είναι δυνατό να σχολιάζει με εγκληματική ανευθυνότητα μία ανθρωπιστική κρίση με πανευρωπαϊκές διαστάσεις, που ουδεμία σχέση έχει με τη μετανάστευση. Εμπλέκοντας μάλιστα, ακόμη πιο ανεύθυνα, τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες» αναφέρει η ίδια και συνεχίζει: 

Μόνο την εβδομάδα μεταξύ 8 και 14 Αυγούστου, 24.000 άνθρωποι έφτασαν στα παράλια των ελληνικών νησιών, στην μέγιστη πλειονότητά τους πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Συρία (το 82% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ).

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει επιπλέον ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί πιστά τη ρητορική της προηγούμενης ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Η επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ παραμένει η ίδια».

Αναφερόμενη στη στάση της κυβέρνησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμά πως « ανταποκρίνεται με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες».

Χαρακτηριστικά, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν μέσα σε πέντε ημέρες 7.000 άτομα, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ταυτοποιήσει 8.000 σε διάρκεια τεσσάρων ετών και πως, επιπλέον, δρομολογήθηκε η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, όπου δημιουργούνται χώροι υποδοχής με ανθρώπινες συνθήκες όπως αυτός του Ελαιώνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr