ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάναμε εκλογές

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2015, 11:20 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2015, 11:20
Χρυσόγονος: Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάναμε εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα», τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα», τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Αν επρόκειτο να αλλάξω κόμμα, θα είχα παραιτηθεί από την έδρα μου και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και διότι έχουμε υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις σχετικές γραπτές διαβεβαιώσεις. Δεν τις τήρησε κανείς. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου ότι, "ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς"... ανέφερε ότι "και εγώ μπορώ να δηλώσω ότι η Ευρώπη είμαι εγώ, αλλά δεν είμαι εγώ. Το ευρωκοινοβούλιο είναι οι 751».

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές σημείωσε πως «κάνουμε εκλογές, ακριβώς διότι διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή εάν οι διαφωνούντες είχαν παραδώσει τις έδρες τους, δεν θα υπήρχε θέμα εκλογών... Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λυθεί αυτό. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που είναι χρεωμένοι από τον ελληνικό λαό και την ιστορία για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία».

Εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ψήφισε την ίδια πολιτική» λέγοντας πως «η νέα συμφωνία έχει διαφορετικά συστατικά, πολλά από τα οποία βεβαίως είναι οδυνηρά... Έχει όμως και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι τα ίδια, όπως για παράδειγμα το ότι αυτή η συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το αγγλικό. Αυτά τα κόμματα έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιανουαρίου για την ευθύνη που έχουν ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία... Το να επιστρέψουμε σε συνεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος, θα ήταν σαν να ταυτιζόμαστε μαζί τους».

Δεν απέκλεισε συνεργασία μετά τις εκλογές εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης είναι παρόμοιο λέγοντας ότι «αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκεί θα υπάρχει, ενδεχομένως, μια υπονοούμενη λαϊκή επιταγή για συνεργασία, έστω και ετερόκλητων και ετερογενών πολιτικών δυνάμεων... Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές μετά. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά τον Νοέμβριο... Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr