ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική αριστερή σοσιαλιστική παράταξη

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2015, 10:17 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2015, 10:17
Κουρουμπλής: Να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική αριστερή σοσιαλιστική παράταξη
Facebook Twitter Whatsapp

Για τη μεγάλη στιγμή να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική αριστερή σοσιαλιστική παράταξη, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για τη μεγάλη στιγμή να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική αριστερή σοσιαλιστική παράταξη, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 είπε πως «αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, οφείλουμε να σεβαστούμε το μήνυμα που θα στείλει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός θα θέλει κάτι διαφορετικό, ένα συμμαχικό σχήμα», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλοτρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το τι είναι Αριστερά έχει διάφορες αποχρώσεις». 

«Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στις παρούσες συνθήκες, είναι να μπορέσει να επιβάλλει ένα αίσθημα δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό. Η ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά τις φοβερές καταστάσεις που έχει ζήσει, επέδειξε ψυχραιμία και ηρεμία...Σημαία πρέπει να είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία, διότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ό,τι είχε συμφωνηθεί, στο τέλος με διάφορους τρόπους δεν γινόταν και αποδεικνυόταν ότι ήμασταν αναξιόπιστοι. Από τη στιγμή που μπαίνει μια υπογραφή, πρέπει να γίνει σεβαστή. Δεύτερον, η εμπέδωση του αισθήματος της δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο λαός εμπέδωσε ότι τα βάρη κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Πρέπει για όλες τις εκκρεμότητες, που κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί, που έχουν να κάνουν με τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, τη φοροαποφυγή, να φτιαχτεί ένας μηχανισμός, να σταματήσει αυτό το αίσθημα. Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της επόμενης ημέρας αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να εμπεδώσει στον κόσμο αυτό το αίσθημα...».

Σχετικά με τις αποχωρήσεις μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είπε πως «έχει τόσο κόσμο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α... Είναι η μεγάλη στιγμή να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική αριστερή σοσιαλιστική παράταξη. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι θνησιγενείς. Σήμερα, το πρόσωπο που μπορεί να συστρατεύσει όλες αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις είναι ο Α. Τσίπρας... Το ΠαΣοΚ, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο τα στελέχη, είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος σήμερα είναι πολιτικά άστεγος. Προσωπικά, ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι και έχω μια πρωτοβουλία, γιατί ξέρω τη νοοτροπία τους. Αυτός ο κόσμος θα συστρατευτεί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Α. Τσίπρα, μετά την αποχώρηση, η οποία πράγματι είναι τραυματική».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr