ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσχωρούν στην Λαϊκή Ενότητα εννέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2015, 13:36 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2015, 16:36
Προσχωρούν στην Λαϊκή Ενότητα εννέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
Facebook Twitter Whatsapp

Την προσχώρηση τους στην Λαϊκή Ενότητα ανακοινώνουν εννέα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις στο πρόγραμμα του κινήματος και τονίζοντας σε αυτήν ότι η επιλογή των εκλογών ξεχείλισε το ποτήρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την προσχώρηση τους στην Λαϊκή Ενότητα ανακοινώνουν εννέα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κερκύρας, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις στο πρόγραμμα του κινήματος και τονίζοντας σε αυτήν ότι η επιλογή των εκλογών ξεχείλισε το ποτήρι.

Η ανακοίνωση των «9» έχει ως εξής:

Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Με ευθύνη μιας αντιφατικής και ετερόκλητης «πλειοψηφίας», έχει καταργηθεί και η πολιτική λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εδώ και καιρό δεν έχει λόγο για καμία από τις παραπάνω επιλογές της ηγεσίας, παρακολουθεί άβουλα την (ερήμην μελών και οργάνων) μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μνημονιακό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, και καλείται να λειτουργεί μόνο ως εκλογικός μηχανισμός και ως κυβερνητικό παρακολούθημα αποφάσεων της «ενός ανδρός αρχής».

Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη απαξιωθεί και διαλυθεί.

Μαζί με τον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων, που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέσα από τις γραμμές της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, για να κρατηθούν ζωντανές οι αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του λαού μας. Για την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ποιοι υπογράφουν: 

Αγγουράκη Σπυριδούλα μέλος Γραμματείας ΝΕ
Ανδριοπούλου Ελένη μέλος ΝΕ, υπεύθυνη Τμήματος Δικαιωμάτων
Αρμενιάκος Σπύρος (Βίτος) Αναπληρωτής Συντονιστής ΝΕ, Συντονιστής ΟΜ Μελιτειέων
Βιτάλ Ζακελίνα μέλος ΝΕ
Μιχαλάκη Μαίρη μέλος ΝΕ
Μπόικος Σπύρος μέλος ΝΕ
Προβατάς Σπύρος μέλος ΝΕ, Συντονιστής ΟΜ Εσπερίων
Ραιδεστινός Γιώργος μέλος Γραμματείας ΝΕ
Στραβοράβδης Διονύσης μέλος Γραμματείας ΝΕ, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr