ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να αλλάξει

Δημοσίευση 26 Αυγούστου 2015, 12:37 / Ανανεώθηκε 26 Αυγούστου 2015, 12:37
Φίλης: Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να αλλάξει
Facebook Twitter Whatsapp

Για μια συμφωνία η οποία θα πρέπει να αλλάξει έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Για μια συμφωνία η οποία θα πρέπει να αλλάξει έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Μιλώντας στον Realfm, είπε πως "είναι σαφές ότι θα εφαρμόσουμε μια συμφωνία για να την αλλάξουμε κιόλας. Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε μια συμφωνία ως έχει.  Υπάρχουν υφεσιακά μέτρα τα οποία θα πρέπει στην πορεία να αλλάξουν". 

"Είναι θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης και έχει να κάνει πρώτον με την πολιτική σταθεροποίηση στη χώρα, δεύτερον με την πορεία της χώρας να βγει η οικονομία της σιγά σιγά από τη βαθιά κρίση που είναι σήμερα σε μια αναπτυξιακή πορεία και τρίτον με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αυτή η συμφωνία – και ο Μεϊμαράκης και η Γεννηματά το είπαν στη βουλή – έχει υφεσιακά μέτρα που δεν πρέπει να εφαρμοστούν και θα αλλάξουν" τόνισε.

Σχετικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως "είναι θέμα στοιχειώδους πολιτικής σοβαρότητας. Όταν παραιτείται μια κυβέρνηση γιατί ανετράπη δεν δυνατόν ο απερχόμενος πρωθυπουργός να συμμετέχει σε διαδικασίες συγκρότησης άλλης κυβέρνησης από αυτή τη βουλή. Θεωρούμε ότι είναι θέμα ηθικοπολιτικό όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη αλλαγή συνθηκών μετά την εξαναγκαστική υπογραφή της συμφωνίας. Είναι θέμα  ηθικοπολιτικό λοιπόν και θεσμικής δημοκρατικής νομιμοποίησης να γίνει εκλογές. Είναι θέμα και πολιτικής σταθερότητας. Φαντάζεστε μια κυβέρνηση που θα είχε την εικόνα που το καλοκαίρι παρουσιάστηκε, με την απόσπαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ".  

"Ζητάμε  εντολή για να κυβερνήσουμε τέσσερα χρόνια. Μην κάνουμε μετεκλογικές προσομοιώσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πρόγραμμά του και επιδιώκει αυτοδύναμα αν είναι δυνατό, με συνεργασίες οι οποίες να είναι ομοειδείς να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Δεν πηγαίνουμε σε μια σύμπραξη, σε μια αναπαλαίωση του παλαιοκομματισμού στη χώρα μας" κατέληξε ο κ. Φίλης

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr