ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Παυλόπουλο: Να πάψει να δρα αντισυνταγματικά

Δημοσίευση 26 Αυγούστου 2015, 18:54 / Ανανεώθηκε 26 Αυγούστου 2015, 22:22
Νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Παυλόπουλο: Να πάψει να δρα αντισυνταγματικά
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Σκληρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

Συγκεκριμένα, στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Πρόεδρος της Βουλής, κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να «πάψει την αντισυνταγματική συμπεριφορά και δράση, να τερματίσει την ανάμειξή του που είναι εκτός ορίων».

Ακόμα, κατηγόρησε τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα πως έχει αντισυνταγματική δράση και ότι αναμίχθηκε σε τηλεφωνήματα με τους δανειστές και τους εκπροσώπους εκείνους που εκβιάζουν τη χώρα μας. «Αλλά και με μη θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα από εκείνα του λαού».

Τέλος κάλεσε τον Πρόεδρο να εφαρμόσει το Σύνταγμα, να προχωρήσει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών καθώς και να επιχειρήσει το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης:

Ο ΠτΔ ετοιμάζεται να παραβιάσει ξανά το Σύνταγμα γιατί έχει σκοπό να μην συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών- αντισυνταγματική δράση ΠτΔ και η ανάμιξή του σε τηλεφωνήματα με δανειστές και εκπροσώπους εκείνους που εκβιάζουν τη χώρα, αλλά και σε μη θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα από αυτά του λαού, αποτελεί ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά του ανώτερου θεσμικού παράγοντα.

Σημειώνεται πως η δεν επετεύχθη η απαρτία για να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και σε αυτό το πλαίσιο η Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι τις 10 το βράδυ.

Έτσι, μετά την τέταρτη κατά σειρά αποτυχημένη προσπάθεια να υπάρξει απαρτία η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε την διακοπή για δύο ώρες της Επιτροπής Θεσμών, προκειμένου να καταβάλει νέα προσπάθεια για να καταφέρει να υπάρξει η πλειοψηφία του ενός τετάρτου των μελών της, δηλαδή συνολικά πέντε βουλευτές.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών προσήλθαν μόνον 3 βουλευτές, όλοι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Ενότητας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η Ραχήλ Μακρή, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου που αντικατέστησε τον Θανάση Πετράκο και ο Θωμάς Κοτσιάς, ενώ το παρών τους έδωσαν και τα μη μέλη και βουλευτές του ίδιου κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Γιάννης Σταθάς.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr