ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές εισηγείται ο Παπανδρέου

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2015, 16:01 / Ανανεώθηκε 29 Αυγούστου 2015, 18:31
Αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές εισηγείται ο Παπανδρέου
Facebook Twitter Whatsapp

Αυτόνομη κάθοδο στου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εισηγήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ.

Αυτόνομη κάθοδο στου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εισηγήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ.

«Ήθελα να αποφασίσετε εσείς για την πρόταση που μας έχει γίνει. Της αυτοδιάλυσης του Κινήματος και της μη συμμετοχής μου στις εκλογές. Και θα είμαι έτοιμος να υπηρετήσω όποια σας απόφαση. Αν αυτό πράγματι μας δίνει δυνατότητες και ενότητας και νίκης και προοδευτικής κυβέρνησης.Θέλω να αποφανθείτε εσείς», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ εξήγησε ότι πρότεινε τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της προοδευτικής παράταξης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλησε τη συνεργασία, επαναλαμβάνοντας ότι ορισμένοι έριξαν την τότε κυβέρνησή του.

«Κάποιοι δεν θέλουν να ξεχάσουν -ότι εγώ έφυγα από το κόμμα ενώ με κάθε τρόπο μας έδιωχνε. Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω, ποιος και πώς έριξε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρότεινα όμως, να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί αν συνεχίσω να μιλάω για αποστασία και αυτοί για το ΚΙΔΗΣΟ, τότε απλά θα ανακόψουμε την προοπτική για τον χώρο μας. Το να φύγω εκείνη τη στιγμή ήταν ό,τι πιο ευγενικό μπορούσα να κάνω. Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Τσίπρας. Και να ερευνηθεί το βρώμικο 2011, όπως το βρώμικο 1989. Μπορεί να έριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ξαναχτίσουμε ενωμένοι το σπίτι μας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι πρότεινε τη συνεργασία όλων χωρίς προαπαιτούμενα και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει μέλλον εάν δεν έχει πρόταση προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr