ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Κουβέλης και 30 στελέχη διαφωνούν με την εκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2015, 16:01 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2015, 00:17
ΔΗΜΑΡ: Κουβέλης και 30 στελέχη διαφωνούν με την εκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp

Τη διαφωνία τους για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη διαφωνία τους για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης

«Η σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αφού επιδόθηκε σε μια προσπάθεια αποκόμισης ανταλλαγμάτων «από όπου ήθελε προκύψει» σήμερα προωθεί - χωρίς προσφυγή στο διαρκές συνέδριο του κόμματος - την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», αναφέρουν τα 31 μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.

«Η πρόταση αυτή μεταλλάσσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά αφού: αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τον σκοπό της δημιουργίας της, ακυρώνει τη μέχρι τώρα στάση της κάθετης αντίθεσης σε μια κεντροαριστερά που στην ουσία είναι παραδομένη στη στρατηγική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και παραβιάζει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της που ρητά αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναινέσει σε συνεργασίες με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που η στάση τους ορίζεται από το παλιό πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και αναλώνεται στην υπεράσπιση ενός πολιτικού παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η πρόταση αυτή συνιστά επιδίωξη τεχνικής συγκόλλησης και όχι δημιουργίας μιας πολιτικής προοδευτικής συμπαράταξης που αντιπαρατίθεται στο νεοφιλελευθερισμό. Ζητούν να συνέλθει το Διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις», καταλήγει η δήλωση.

Τα 31 μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ είναι: ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ, ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΛΑΔΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΑΘΗΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΑΛΑΜΑΡΙΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ), ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ, ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr