ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγική της ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης πορεία στον λαό και ο Τσίπρας στις συνιστώσες του

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2015, 13:23 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2015, 17:00
Στρατηγική της ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης πορεία στον λαό και ο Τσίπρας στις συνιστώσες του
Facebook Twitter Whatsapp

Πορεία προς το λαό ο Μεϊμαράκης, πορεία προς τις συνιστώσες του ο Τσίπρας, είναι η λογική στην οποία θα κινηθεί η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ την εβδομάδα που έρχεται και θα επικεντρωθεί κυρίως σε αισιόδοξα στοιχεία και πολύ λιγότερο στον αρνητικό λόγο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Πορεία προς το λαό ο Μεϊμαράκης, πορεία προς τις συνιστώσες του ο Τσίπρας, είναι η λογική στην οποία θα κινηθεί η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ την εβδομάδα που έρχεται και θα επικεντρωθεί κυρίως σε αισιόδοξα στοιχεία και πολύ λιγότερο στον αρνητικό λόγο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης θέλησε χθες να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες, που έχει μόνο θετικά χαρακτηριστικά.

Με θετικό τρόπο λοιπόν, έλεγε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών: Οι Έλληνες βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και καλούνται να επιλέξουν: νέο ξεκίνημα ή αστάθεια και αβεβαιότητα. 

Τι εξασφαλίζει το νέο ξεκίνημα του κ. Μεϊμαράκη, σύμφωνα με τη ΝΔ:

  • Πολιτική σταθερότητα. Στη χώρα υπάρχει ανάγκη για κυβέρνηση τετραετίας, οι συνεχείς εκλογές, δεν επιτρέπουν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για τίποτε και η Ελλάδα θα κάνει συνεχώς κύκλους χωρίς αποτέλεσμα, λένε από τη ΝΔ.
  • Συναινέσεις και συνεργασίες. Όλοι οι Έλληνες λένε στις συζητήσεις μεταξύ τους, ότι θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και να βρουν επιτέλους λύση για τη χώρα, σημειώνουν τα γαλάζια στελέχη. Αυτό κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, λένε. Βάζει πάνω από όλα, πάνω από την πολιτική, την Ελλάδα. Χρειάζεται μεγάλη Εθνική προσπάθεια, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης στο χθεσινό μήνυμά του και επίσης χρειάζεται να αποφευχθεί η πόλωση και ο διχασμός, όπως και να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση και η εξαπάτηση των Ελλήνων. Για αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ προτείνει τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα με τον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος δεν βάζει κανένα όρο. Τους δέχεται όλους, λένε από τη Συγγρού.
  • Νέο πρόγραμμα, πέρα και πάνω από το μνημόνιο. Αυτό θα επιδιώξουν από τη ΝΔ, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μεϊμαράκης, να το συνδιαμορφώσουν με όλους τους Έλληνες, για αυτό το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της κεντροδεξιάς παράταξης θα μπει σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να εφαρμοστεί αμέσως μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Από τη Λεωφόρο Συγγρού υπογραμμίζουν τη φράση με την οποία κλείνει τη δήλωση του ο κ. Μεϊμαράκης, όπου μιλά για δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη. Είναι ένα μήνυμα χωρίς τίποτε αρνητικό, τονίζουν.

Από τη ΝΔ εισάγουν και νέες μεθόδους στην προεκλογική καμπάνια, όπως με το βίντεο 60 δευτερολέπτων που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, με τα backstage -με το τι έγινε πίσω από τις κάμερες μέχρι να ανέβει ο κ. Μεϊμαράκης στη σκηνή όπου μίλησε στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr ένα τέτοιο βίντεο, θα δίνεται μετά από κάθε ομιλία του προέδρου της ΝΔ.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr