ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επόμενες κινήσεις που σχεδιάζουν στη ΝΔ – Η στρατηγική Μεϊμαράκη

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2015, 22:59 / Ανανεώθηκε 2 Σεπτεμβρίου 2015, 22:58
Οι επόμενες κινήσεις που σχεδιάζουν στη ΝΔ – Η στρατηγική Μεϊμαράκη
Facebook Twitter Whatsapp

Με σαφείς επικοινωνιακούς χειρισμούς και στόχευση σε συγκεκριμένες  κοινωνικές ομάδες θα κινηθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες η ΝΔ.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Με σαφείς επικοινωνιακούς χειρισμούς και στόχευση σε συγκεκριμένες  κοινωνικές ομάδες θα κινηθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες η ΝΔ.

Έπειτα από σύσκεψη με την συμμετοχή των στελεχών του επικοινωνιακού επιτελείου και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποφασίστηκαν οι άξονες που θα κινηθεί το κόμμα και ο πρόεδρος: 

  • Στη ΝΔ μπορεί να επιθυμούν να εμφανιστεί η πρώτη δημοσκόπηση που θα την δείχνει πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ- όπως και έγινε με την GPO- αλλά εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει και αποσυσπειρωτικά την ώρα που το ζητούμενο είναι η αύξηση του ποσοστού συσπείρωσης των ψηφοφόρων που αγγίζει αυτήν την στιγμή το 70%.
  • Τα στελέχη του κόμματος αναφέρονται στον Αλέξη Τσίπρα όταν μιλούν για την διάλυση της χώρας αλλά επικεντρώνουν στους τομείς της καθημερινότητας και της επιβολής μεγάλων φόρων σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που είναι αδύνατο να κατορθώσουν να τους πληρώσουν.
  • Τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ αποτελούν και το «μότο» του κόμματος και θα δημιουργηθούν και άλλα όσο φτάνουμε κοντά στην ημερομηνία των εκλογών.
  • Άμεση θα είναι η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος και εις εκ των συντακτών του, ο Χρήστος Σταϊκούρας , διαβεβαιώνει ότι θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τις επόμενες ημέρες . Είναι προφανές ότι στη ΝΔ θα περιμένουν να ακούσουν τον κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη και μετά να παρουσιάσουν την δική τους οικονομική πρόταση.
  • Εκτός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η χώρα θα οργωθεί από τους πρώην υπουργούς και στελέχη και την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές όλοι θα έχουν εντολή να βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες.
  • Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο ζήτημα των συνεργασιών μετά τις εκλογές αφού η ΝΔ είναι διατεθειμένη αν είναι πρώτο κόμμα να καλέσει ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση που θα κληθεί να εφαρμόσει την συμφωνία αλλά με τις βελτιώσεις που θα προβλέπονται στο οικονομικό της πρόγραμμα .

 
Όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη:

  • Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δώσει αλλεπάλληλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ενώ θα φιλοξενηθεί και στα περισσότερα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων.
  • Η ρητορική παραμένει ως έχει στο τρίπτυχο «ευρωπαϊκή πορεία», «ανάπτυξη» και «συνεργασίες», αλλά από το κάδρο βγαίνει σε αυτό το επίπεδο ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να καταδειχθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός κινείται εκτός αυτού του πλαισίου σωτηρίας της χώρας.
  • Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα προχωρήσει σε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα όταν θα βρεθούν απέναντι στο τηλεοπτικό debate που έχει οριστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου.
  • Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει ανοιχτά από τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν για το ενδεχόμενο συνεργασιών την επομένη των εκλογών και υπό ποιες προϋποθέσεις.