ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ο Τσίπρας

του Νίκου Παπαδημητρίου - Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 07:55 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 07:32
Αντεπίθεση από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ο Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Μαραθώνια προβλέπεται η συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα κληρώνει για τους υποψηφίους στις λίστες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του ψηφοδελτίου Επικράτειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαραθώνια προβλέπεται η συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα κληρώνει για τους υποψηφίους στις λίστες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του ψηφοδελτίου Επικράτειας. 

Μεγάλες εκπλήξεις δεν θα πρέπει να αναμένονται (εκτός από 1-2 ενδεχομένως), καθώς «όποιος καεί στο χυλό...». Έχοντας πρόσφατα ακόμη, παραδείγματα stars που δεν του... βγήκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμήσει τη φορά αυτή να πάει με πιο «βατές» επιλογές, χωρίς ρίσκο. «Κανείς από τους stars δεν μας βγήκε, θυμηθείτε παλαιότερα και τους Ψαριανό -Τατσόπουλο, για να μην μιλήσω για τα πιο πρόσφατα παραδείγματα», έλεγε στο newpost κεντρικό στέλεχος της Κουμουνδούρου. 

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του προετοιμάζονται για τα debates αφενός, για την (προγραμματική) αντεπίθεση αφετέρου: ένα πολυσέλιδο πρόγραμμα -προσθήκη στα όσα συζητήθηκαν στη συνδιάσκεψη του περασμένου Σαββατοκύριακου αναμένεται να τεθεί υπόψη της Κεντρικής Επιτροπής (θα συνεδριάσει το Σάββατο εκτός απροόπτου), αλλά η αιχμή του (προγραμματικού) δόρατος αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, καθώς θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το βράδυ της Κυριακής. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, έτσι, διατεθειμένος να μιλήσει για την ουσία της πολιτικής σύγκρουσης, να μιλήσει για το 3ο Μνημόνιο και τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά, και κυρίως, να μιλήσει για την καθημερινότητα των πολιτών. Επί παραδείγματι, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις, η κοινωνική πολιτική, η στήριξη συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. των κατ' επάγγελμα αγροτών) θα βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως επικρατούν στην Κουμουνδούρου αναφορικά με τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα προς τα ΜΜΕ. Παρότι συνέντευξη δεν υπήρχε αρχικώς στο, ούτως ή άλλως, ασφυκτικό -μονοήμερο- πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη, εν τούτοις αυτή τελικώς θα δοθεί την Δευτέρα, καθώς το να μη δώσει συνέντευξη φαίνεται πως εκτιμήθηκε ότι θα έδινε αφορμή σε αρνητικά σχόλια.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένο, τέλος, είναι το επιτελείο του απερχόμενου πρωθυπουργού από τον όγκο της συγκέντρωσης στο Αιγάλεω, την πρώτη σειράς ομιλιών στην Β' Αθήνας (το Σάββατο το βράδυ σειρά έχει το παραδοσιακό προπύργιο της αριστεράς, η Καισαριανή).