ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Χρειάστηκε η θυσία μεταναστών για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις των Ευρωπαίων

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 13:13 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 13:13
Παυλόπουλος: Χρειάστηκε η θυσία μεταναστών για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις των Ευρωπαίων
Facebook Twitter Whatsapp

Τόσο οι Έλληνες φαρμακοποιοί, όσο και οι φαρμακοποιοί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρωτόγνωρο κύμα μεταναστευτικών ροών με όρους που ταιριάζουν στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Τόσο οι Έλληνες φαρμακοποιοί, όσο και οι φαρμακοποιοί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρωτόγνωρο κύμα μεταναστευτικών ροών με όρους που ταιριάζουν στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

«δυστυχώς, χρειάστηκε η θυσία αθώων ψυχών στον βωμό της αδιαφορίας και της αμεριμνησίας της Ευρώπης για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις μας και να αντιληφθεί η Ευρώπη ότι αυτό το τεράστιο ζήτημα είναι ένα θέμα ασφάλειας, αλλά πρωτίστως, ένα θέμα ανθρωπισμού, το οποίο οφείλει να το αντιμετωπίσει με βάση τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες πρεσβεύει ή οφείλει να πρεσβεύει η Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, αφού τόνισε ότι το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ευρύτερα την Ευρώπη, υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί, ήδη, οδηγίες στους φαρμακοποιούς των ακριτικών περιοχών και των νησιών μας, να συνδράμουν όσο μπορούν τους μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. 

Ωστόσο, υποστήριξε ότι και οι φαρμακοποιοί περιμένουν από την Κεντρική Ευρώπη, κυρίως, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει αυστηρά μέτρα, ούτως ώστε να μας δώσει και αυτή οδηγίες, τι μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω για να βοηθήσουμε την κατάσταση, η οποία εξελίσσεται σε τραγωδία.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού επεσήμανε ότι είναι γνωστές εδώ και χρόνια οι ευαισθησίες του, ο κ. Λουράντος διαβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί θα σταθούν στο πλευρό και της Ευρώπης και της Ελλάδας, όταν ειδικά η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής κατανομής της Ευρώπης αποτελεί την πόρτα εισόδου των μεταναστών, καθώς βρίσκεται στα όριά της.