ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει ούτε μια απόλυση στον δημόσιο τομέα

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 14:38 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 14:38
Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει ούτε μια απόλυση στον δημόσιο τομέα
Facebook Twitter Whatsapp

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια απόλυση στον δημόσιο τομέα έδωσε από τον αέρα του Ράδιο Πρακτορείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης,ο οποίος χαρακτήρισε ψεύδη τους διορισμούς ημετέρων.

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια απόλυση στον δημόσιο τομέα έδωσε από τον αέρα του Ράδιο Πρακτορείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης,΄ο οποίος χαρακτήρισε ψεύδη τους διορισμούς ημετέρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη:

Γενικώς μείωση φόρων δε λέει τίποτε, εμείς θέλουμε να υπάρχουν λιγότεροι φόροι για τους οικονομικά αδύνατους, αλλά φορολόγηση αυτών που μπορούν και έχουν. Δεν θα υπάρξει ούτε μία απόλυση στον δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχει ούτε καν υπαινιγμός στην τελευταία συμφωνία, ούτε για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που η ΝΔ έκανε το 2012.

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για διορισμούς στο δημόσιο, είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βελτίωσε “τις αδικίες” και χαρακτήρισε “ψεύδη τα περί διορισμού στρατιών ημετέρων”, λέγοντας, ότι και οι υπουργικοί συνεργάτες ήταν μειωμένοι κατά 50% σε σύγκριση με το παρελθόν.

Αναφορικά με την αναστολή, που αποφάσισε για την επένδυση στις Σκουριές, είπε, ότι θα μπορούσε να είχε ληφθεί “τους προηγούμενους μήνες”. “Προφανώς υπήρχε μία ολιγωρία, κανείς δεν εμπόδιζε κανέναν”, πρόσθεσε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τις υπηρεσίες του Υπουργείου, διότι, όπως διευκρίνισε, βρήκε “υπηρεσίες που κωλυσιεργούσαν, δεν ήταν έτοιμες, είχαν φακέλους κρυμμένους και πορίσματα ελέγχου επιθεωρητών, που δεν έχουν βγει”.

Παράλληλα αναρωτήθηκε αν “μπορούμε να παίζουμε με τη ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης”, τη στιγμή που “από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξάγονται τοξικά απόβλητα στην Κίνα, ενώ αυτό έπρεπε να γίνεται από το Στρατώνι”.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, ότι έθεσε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, για να τους χρησιμοποιήσει ως ασπίδα και να εκβιάσει και δεν έχει παρουσιάσει ακόμη τον ακίνδυνο σύγχρονο τρόπο παραγωγής χρυσού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα είχε τα αντίστοιχα έσοδα.

Όπως υπογράμμισε: 

Αυτό που θα όφειλε να κάνει η εταιρεία μετά την αναστολή, ήταν να έλθει να μας παρουσιάσει αυτό, το οποίο υποχρεούται, αλλιώς να έλθει να μας παρουσιάσει αυτό που θα κάνει. Οι επενδυτές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έρχονται σε τριτοκοσμική, αφρικάνικη χώρα, αλλά σε χώρα που έχει κανόνες.