ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας διάλεξε μνημόνιο αντί για σύγκρουση με το κατεστημένο

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 16:57 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 16:57
Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας διάλεξε μνημόνιο αντί για σύγκρουση με το κατεστημένο
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της ΛΑΕ σημείωσε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  επέλεξε το μνημόνιο από μία σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «η Ελλάδα είχε εναλλακτική λύση, έχει εναλλακτική λύση και θα έχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια. Αλίμονο, εάν η σκλαβιά, θεωρείτο μονόδρομος. Αλίμονο εάν η υποταγή, η κηδεμονία, η νεοαποικιοποίηση ήταν ο μονόδρομος λαών και χωρών».

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι η απελθούσα κυβέρνηση θα μπορούσε πιο εύκολα να κινηθεί σε αυτή την «εναλλακτική» λύση που προτείνει ο ίδιος, αντί της επιλογής που επιλέχθηκε, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε πως κανένας δρόμος και καμία επιλογή δεν είναι εύκολη.

Πρόσθεσε ότι «ούτε εγώ έχω στο τσεπάκι μου τη μαγική συνταγή για να υποδεικνύω εύκολους δρόμους. Αν δεν ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας μια εναλλακτική επιλογή απέναντι στο νέο μνημόνιο, το γιατί, θα τον ρωτήσετε πρώτα τον ίδιο. Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο δρόμος, ο εναλλακτικός δρόμος προϋπέθετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα έπρεπε να διακινδυνεύσει τη σύγκρουση με το κυρίαρχο κατεστημένο μπλοκ της ΕΕ και κυρίως το κατεστημένο της Γερμανίας».

«Μπροστά σε αυτό το δίλημμα νομίζω ότι η κυβέρνηση τελικά επέλεξε το μνημόνιο και όχι τη διακινδύνευση μιας σύγκρουσης με το ευρωπαϊκό κατεστημένο και τη δυνατότητα ή το ενδεχόμενο, μιας εναλλακτικής λύσης που μπορούσε να οδηγούσε κι έξω από την ευρωζώνη. Μπροστά σε αυτό το δίλημμα η επιλογή υπήρξε μνημόνιο. Κι αυτό ήταν, είναι ένα ιστορικό, είναι τραγικό λάθος για τη χώρα, διότι τα μνημόνια δεν έχουν τέλος» τόνισε.

Εκτίμησε ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι ένας ανθόσπαρτος δρόμος, «αλλά πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία και η καταστροφολογία και η δαιμονολογία γύρω από την έξοδο».