ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «κύμα» δημοσκοπήσεων: Οριακό προβάδισμα ΝΔ - Εκλογικό ντέρμπι

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 20:56 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 21:18
Νέο «κύμα» δημοσκοπήσεων: Οριακό προβάδισμα ΝΔ - Εκλογικό ντέρμπι
Facebook Twitter Whatsapp

Εκλογική μάχη δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει οριακο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκλογική μάχη δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει οριακο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,6%, συγκεντρώνοντας 24%, έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με 4% αντίστοιχα, και η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,3%. 

Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για το Star. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 25,1%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα 3,6%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν εκτός Βουλής με 2,3%.

Σε δημοσκόπηση της GPO για την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» η ΝΔ εμφανίζει οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 25,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 25,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,8%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Στη Βουλή μπαίνει η Ένωση Κεντρώων με 3,8% ενώ οριακά εμφανίζονται  να μπαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. 

Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ καταγράφεται και σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από 27% (έναντι 25 και 22% αντίστοιχα στην προηγούμενη μέτρηση). Ακολουθούν η Χρύση Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 1,5%. Σημειώνεται οτι σε μία εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, ΝΔ και Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλυψαν τη διαφορά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.