ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Αντιμνημονιακός ξανά ο Τσίπρας - Είμαι μεταβατικός πρόεδρος προς το Μαξίμου...

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2015, 22:01 / Ανανεώθηκε 4 Σεπτεμβρίου 2015, 23:54
Μεϊμαράκης: Αντιμνημονιακός ξανά ο Τσίπρας - Είμαι μεταβατικός πρόεδρος προς το Μαξίμου...
Facebook Twitter Whatsapp

«Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει μήνυμα συνεννόησης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης που σημείωσε ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές από αυτά της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

«Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει μήνυμα συνεννόησης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης που σημείωσε ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές από αυτά της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ως το θετικό των εκλογών είναι «τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές». 

«Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση» είπε και συνέχισε:

Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε.  Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα.

Εκτίμησε σε αυτό το πλαίσιο πως η μήνυμα της κάλπης θα είναι οι συνεργασίες, και εξαπέλυσε πυρά κατά κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού για την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές

Έχει τεράστιες ευθύνες ο κύριος Τσίπρας και γιατί μας πήγε σε εκλογές και γιατί κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει, σύμφωνα και με το κείμενο των 53. Μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε, η οποία του λέει ότι πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακός και προβλέπω ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές , σε δύο βδομάδες, θα έχει γίνει αντιμνημονιακός.

Πάντως τόνισε πως είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση και τόνισε πως «όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι».

«Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: 

Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις. Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε.

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια, τόνισε πως δεν θα έχουν διαφορές από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. «Από την πρώτη μέρα δήλωσα ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, εκτός αν κάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν. Μου είπαν κάποιοι για το επικρατείας: “Δεν θα βάλεις μερικούς δικούς σου;". Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία».

Σχολιάζοντας τον ρόλο του, υπογράμμισε ότι «είμαστε όλοι οι άνθρωποι μεταβατικοί σε αυτή τη ζωή και δεν με ενοχλεί καθόλου. Αυτήν την  περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στα πρόσωπα της κυβέρνησης που θα σχηματίσει σε περίπτωση που η ΝΔ βρεθεί στην πρώτη θέση στις εκλογές. «Η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από  τα ικανά και άξια στελέχη της κοινωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Εκτενείς αναφορές έκανε και στο μεταναστευτικό και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ήμασταν σε μία πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και είχα ζητήσει να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να έχουμε μία παγκόσμια πολιτική» και συνέχισε: 

Αδιαφόρησε και δυσφόρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα “περάστε απέναντι”. Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι “περνάς άνετα”.

«Η εικόνα του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές μας σόκαρε όλους. Υπήρχαν 20.000 νεκροί αυτό το καλοκαίρι. Εγώ είμαι άνθρωπος, όπως όλοι μας, όχι μόνο στη ΝΔ και θέλουμε ανθρώπινα να το δούμε το θέμα» τόνισε και έπειτα αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος: 

Αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες.