ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: «Θέλουμε την εντολή - Να έρθεις κι εσύ, οφείλεις να έρθεις» (φωτό)

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2015, 12:00 / Ανανεώθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2015, 17:48
Μεϊμαράκης σε Τσίπρα:  «Θέλουμε την εντολή - Να έρθεις κι εσύ, οφείλεις να έρθεις» (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Άνοιγμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, για πρώτη φορά στην προεκλογική περίοδο έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην περιοδεία του στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Άνοιγμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, για πρώτη φορά στην προεκλογική περίοδο έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην περιοδεία του στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε για την πρωτογενή παραγωγή πως "ο αγρότης εξάντλησε το όριο συμμετοχής του στην εθνική προσπάθεια το 2013, είναι αδιανόητο να δεχθούμε πιο βαριά πιο επώδυνα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα και θέλει να φέρει στη Βουλή. Δεν επιτρέπεται να υπάρξει αφανισμός των αγροτών", τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε πως "όσοι τα διαπραγματεύτηκαν να είχαν σκεφτεί ότι δέχονται τέτοια μέτρα που λειτουργούν ανταγωνιστικα υπέρ των ανταγωνιστών μας. Θέλουμε μια κοινή πολιτική αλλά το κάθε κράτος οφείλει να υπερασπίζεται τα δικά του προϊόντα. Η Ευρώπη πρέπει να συγκλίνει και στη δημοσιονομική πολιτική. ‎Το πρόγραμμά μας έχει δοθεί στη δημοσιότητα και απαιτείται να επικαιροποιηθεί" και πρόσθεσε: "Παρότι καταφέραμε να έχουμε δύο ντιμπέιτ για συζήτηση, δεν αρκούν να ενημερωθούν οι πολίτες και για αυτό ζητήσαμε να γίνουν αλλά πέντε "τραπέζια" θεματικά. Αρνήθηκαν να μπουν σε αυτό το διάλογο. Αλλά εμείς θα τους σύρουμε και σε αυτό το διάλογο". 

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι "η ΝΔ πάει συμπαγής και ενωμένη (σ.σ. στις εκλογές) και όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που πάει διασπασμένα και προσπαθεί να κλείσει ψηφοδέλτια. Η "καταραμενη" κατά Τσίπρα, Ευρώπη, μας κράτησε. Γι' αυτό ψηφίσαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ευρώπη, ζητούν να τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Όλες οι χώρες που είχαν μπει σε πρόγραμμα, βγήκαν. Εμείς μπήκαμε αλλά τρία χρόνια γιατί δεν μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση".

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε να εξαπολύει τα βέλη του, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως "αν είχε πάει σε εκλογές πριν υπογράψει, είχε την νομιμοποίηση να πάει, γιατί είχε πει θα σκίσει το μνημόνιο; Τώρα γιατί ζητά εντολή; Και λέει τη φοβόμαστε εμείς την εντολή. Και του λέμε τη θέλουμε την εντολή. Και να έρθεις κι εσύ. Οφείλεις να έρθεις και εσύ. Και λένε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Λίγο νοιάζουν τα πρόσωπα. Σημασία έχουν οι πολιτικές. 

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτές τις ευθύνες και θα τις αναλάβουμε με τη βοήθεια του θεού και με τη στήριξη τη δική σας. Με τη νέα κυβέρνηση, τη σταθερότητα και τις συνεργασίες θα υπάρξει ένα νέο κλίμα".

Τέταρτος σταθμός του προέδρου της ΝΔ ήταν ο Βόλος, όπου συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο με παραγωγικούς φορείς της πόλης. Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:

"‎Έχουμε έτοιμο σφιχτό προϋπολογισμό. Και θα προτείνουμε διακομματική ομάδα, εθνική, που θα φτιάξει το εθνικό σχέδιο της χώρας για την ανάπτυξη. Όποιος και να είναι πρωθυπουργός να ξέρει ότι πρέπει να το τηρήσει. Στην ομάδα αυτή θα συμμετέχουν επιστήμονες, δημοκράτες, ανά τομέα και ανά περιφέρεια και το Πάσχα του 2016 να παρουσιαστούμε στους Ευρωπαίους και να τους πούμε έχουμε αποτελέσματα, έχουμε‎ σχέδιο και μπορούμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα.

Την άλλη βδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει δημοσκοπική κατάρρευση. Εμείς δουλειά. Εμείς δεν έχουμε ούτε Χαϊκάληδες, ούτε Μητρόπουλους. Σε αυτό θα είμαστε άτεγκτοι".

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης παρευρέθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπου τον υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος δήλωσε: "Εμείς έχουμε συνηθίσει στις δημιουργικές ανατροπές και τώρα έχουμε 1800 έργα, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ. Χρειαζόμαστε τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Πρέπει το νέο ΕΣΠΑ να δεσμευτεί με πολλά δισεκατομμύρια. Θα μείνουμε πίσω στις υποδομές. Εμείς εδώ προσπαθούμε, η λύση έρχεται από τον πρωτογενή τομέα και εκείνο που χρειάζεται είναι η συνέπεια στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Ο κόσμος θέλει συνεργασία αλλά θέλει και κινήσεις εθνικές. Και πρέπει κυρίως να προσέξουμε τα νέα παιδιά. Στο ΕΣΠΑ μπορούμε να πάρουμε αλλά δύο δισ. Και να τα ρίξουμε στα νέα παιδιά. Είμαστε εδώ να συμβάλλουμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια".

Ο κ. Μεϊμαράκης από την πλευρά του, τόνισε: "Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Δεν ήρθα να μοιράσω υποσχέσεις, ξέρω τα προβλήματα και έχω‎ καλή συνεργασία μαζί σας. Οι πολίτες πρεπει να γνωρίζουν για κάθε απόφαση και τουλάχιστον να έχουμε την ανοχή τους. Είναι λάθος αυτές οι εξπρές εκλογές. Υπάρχει ένα πλαίσιο 3 ετών, με δεσμεύσεις που δεν γνωρίζει κανείς και καλείται ο πολίτης να αποφασίσει σε αυτές τις εκλογές. Είναι αδιανόητο ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος να έχουν πέντε χρόνια θητείας και στη χώρα να έχουμε εκλογές κάθε πέντε μήνες".