ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Γιούνκερ για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2015, 14:14 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2015, 14:10
Πρόταση Γιούνκερ για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Facebook Twitter Whatsapp

Το μεταναστευτικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την ''κατάσταση της Ευρώπης'' αύριο ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μεταναστευτικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την ''κατάσταση της Ευρώπης'' αύριο στις 10 το πρωί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Στο καίριο θέμα της μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών, ο Γιούνκερ θα αναπτύξει νέα βελτιωμένη πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από τα πλέον βεβαρημένα κράτη-μέλη (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία) σε άλλες χώρες μέλη.

Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει κατάλογο "ασφαλών χωρών προέλευσης" και ενός μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης.

Η ομιλία του Προέδρου Juncker για την «Κατάσταση της Ένωσης», θα δώσει το έναυσμα για διαβουλεύσεις με το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής.

Αποτελεί δε σημαντικό στοιχείο του δομημένου διαλόγου μεταξύ των θεσμικών οργάνων.

Η ομιλία θα διαρκέσει 45 λεπτά και θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.