ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Ενότητα κατά Μπουτάρη: Φοβάται τον λαό στον Λευκό Πύργο

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2015, 16:17 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2015, 17:13
Λαϊκή Ενότητα κατά Μπουτάρη: Φοβάται τον λαό στον Λευκό Πύργο
Facebook Twitter Whatsapp

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Λαϊκής Ενότητας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Λαϊκής Ενότητας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Με ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ κατηγορεί τον κ. Μπουτάρη ότι «με μια απολύτως αντιδημοκρατική απόφαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνείται να παραχωρήσει το χώρο μεταξύ Λευκού Πύργου και παραλίας για τη διεξαγωγή της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της Λαϊκής Ενότητας την Πέμπτη 17.09.2015».

Και σημιώνει η Λαϊκή Ενότητα:
 
Η απαγόρευση αυτή έχει σαφή πολιτικά κίνητρα δεδομένου ότι ο χώρος του Λευκού Πύργου σηματοδοτεί τις μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Μπουτάρης, συνεπής θιασώτης των μνημονίων, δεν διστάζει να φιμώσει το μόνο κόμμα που προτάσσει ότι υπάρχει εναλλακτική κι ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος. Το ίδιο έκανε άλλωστε κι όταν απαγόρευσε στο Μίκη Θεοδωράκη και τη Σπίθα να κάνει αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.
 
Μάλλον λοιπόν για το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, όποιος τολμά να αμφισβητήσει ότι η φτώχεια, το ξεπούλημα και η ανεργία είναι μονόδρομος, πρέπει να ναρκοθετείται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας «εμείς θα του θυμίσουμε απλώς ότι όπως ο λαός της Θεσσαλονίκης αγνόησε τις προτροπές του κ. Μπουτάρη, ψηφίζοντας μαζικά το περήφανο ΌΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούνη, με τον ίδιο τρόπο θα ακυρώσει στην πράξη τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές. Με τέτοια τερτίπια δεν θα καταφέρει να εμποδίσει τη Λαϊκή Ενότητα να γίνει δύναμη ανατροπής των πολιτικών που τόσο πολύ επικροτεί ο κ. Μπουτάρης. Κι επειδή δεν μπορεί να μας στείλει στην Κούβα, όπως θα ήθελε, να μάθει να σέβεται και την Αριστερά και τη Δημοκρατία».

Και καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα:

Ας πάει τέλος μια βόλτα μέχρι το Παρίσι, ως λάτρης της Ευρωπαϊκής κουλτούρας, να μάθει για όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην ιστορική περιοχή της Βαστίλης. Εκτός αν δεν τον ενδιαφέρει γιατί άρχισε να αισθάνεται σαν το Λουδοβίκο 16ο.