ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης στο Reuters: Θα απευθυνθώ και στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2015, 23:32 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2015, 23:35
Μεϊμαράκης στο Reuters: Θα απευθυνθώ και στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας
Facebook Twitter Whatsapp

Σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές, η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε εκ νέου ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές, η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε εκ νέου ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Μιλώντας στο Reuters τόνισε πως σε περίπτωση άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η ΝΔ θα απευθυνθεί «στις υπόλοιπες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις» και επεσήμανε πως χώρα δεν πρέπει να χάσει την τελευταία ευκαιρία, ώστε να εξέλθει από την επταετή κρίση.

Ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι μία δεύτερη, επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση θα αποδειχθεί καταστροφική για την ελληνική οικονομία, καθώς η χώρα θα διολισθήσει στην πολιτική αστάθεια

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία» υπερθεμάτισε, προσθέτοντας ότι «είμαι ώριμος, είμαι έτοιμος και έχω πλάνο να βγάλω τη χώρα από την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κατά τη διάρκεια της βραχύβιας παραμονής του στην εξουσία, έδιωξε κακήν κακώς του επενδυτές», κλείνοντας για τρεις εβδομάδες τις τράπεζες, επιβάλλοντας κεφαλαιακούς περιορισμούς και αναστέλλοντας αρκετές ιδιωτικοποιήσεις.

«Προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα» υπογράμμισε και συνέχισε:

Πρέπει να συνεργαστούμε για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία με τους δανειστές.

Ακόμη και εάν ορισμένες δυνάμεις δεν θελήσουν να συνεργαστούν, συμπλήρωσε, θα συγκροτηθεί μία εθνική διαπραγματευτική ομάδα, στην οποία είναι πατριωτικό καθήκον του καθενός να συμμετάσχει.

Ερωτηθείς για τους όρους της νέας συμφωνίας, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, έχει επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και έχει εφαρμόσει αρκετές μεταρρυθμίσεις.