ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Ο λαός να «ψαλιδίσει» Τσίπρα και Μεϊμαράκη στις εκλογές

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2015, 15:55 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2015, 17:27
Θεοδωράκης: Ο λαός να «ψαλιδίσει» Τσίπρα και Μεϊμαράκη στις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

«Να ψαλιδίσει τα ποσοστά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Αλέξη Τσίπρα» στις επερχόμενες εκλογές​ κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη ν καθιερωμένη συνέντευξη Τύπουστη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

«Να ψαλιδίσει τα ποσοστά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Αλέξη Τσίπρα» στις επερχόμενες εκλογές κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη ν καθιερωμένη συνέντευξη Τύπουστη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θέση του Ποταμιού είναι να αποδίδεται στους δήμους, ώστε τα έσοδα να αξιοποιούνται για τη δημιουργία έργων υποδομής στις περιοχές της αρμοδιότητάς τους. «Δυνατός δήμος, αποκεντρωμένη εξουσία και ευθύνη στους δήμους» οι τρεις αρχές που έθεσε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Την επομένη των εκλογών πρέπει να μαζευτούν οι αρχηγοί των κομμάτων, σε δεύτερη φάση πρέπει να δούμε ποιοι από αυτούς μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση κοινού προγράμματος και κοινής αρχής» τόνισε ερωτηθείς με ποιους θα συγκυβερνήσει το Ποτάμι.  

«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι με υπουργούς από το παρελθόν» τόνισε και πρόσθεσε πως η συμμετοχή του Ποταμιού στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Μπορούμε να βοηθάμε τα σωστά πράγματα, χωρίς να είμαστε στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «πέταξε στα σκουπίδια μια μεγάλη ευκαιρία που του έδωσε ο λαός, ο οποίος έχει πληρώσει πολύ ακριβά και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πολλές μάχες. Αλλά όλες αυτές τις μάχες τις έδωσε για λάθος λόγους. Ελπίζουμε ότι ο ελληνικός λαός θα κόψει τον τσαμπουκά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ». Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, δήλωσε «έχει δείξει επαρκή προσόντα για σχολιαστή, όχι αρκετά για πρωθυπουργό».

«Ήμασταν αυτοί που αποκαλύψαμε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε σενάριο δραχμής», επεσήμανε ακόμα.

Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού, σημείωσε ότι «έφτιαξε ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας που αποτελεί τιμή για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Το καινούργιο που φέρνει το Ποτάμι είναι τα ψηφοδέλτιά του».