ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου από τη «λευκή απεργία» της ομάδας των «53»

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2015, 16:59 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2015, 16:59
Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου από τη «λευκή απεργία» της ομάδας των «53»
Facebook Twitter Whatsapp

Υπομονή  τουλάχιστον ως  τις εκλογές έχει συστήσει ο Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του γνωρίζοντας ότι μετά την κρίσιμη αναμέτρηση θα πρέπει να τακτοποιήσει και τα του οίκου του.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Υπομονή, τουλάχιστον έως  τις εκλογές, έχει συστήσει ο Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του γνωρίζοντας ότι μετά την κρίσιμη αναμέτρηση θα πρέπει να τακτοποιήσει και τα του οίκου του.

Στην παρούσα φάση το μόνο που ενδιαφέρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις 20 Σεπτεμβρίου και η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης. Ο,τιδήποτε άλλο λέει στους συνεργάτες του, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και αντισυσπειρωτικά κι επομένως όλα τα εσωτερικά ζητήματα θα δρομολογηθούν προς επίλυση όταν κατασταλάξει το πολιτικό σκηνικό στην χώρα είτε ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέψει στο Μαξίμου ως πρωθυπουργός είτε αναλάβει καθήκοντα αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της ηγετικής ομάδας είναι εδώ και καιρό η ομάδα των «53». Σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ αγανακτούν με την στάση ορισμένων συντρόφων τους από τους «53» που κάνουν «λευκή απεργία» αποφεύγοντας να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις ή να στηρίξουν στα μέσα ενημέρωσης και κυρίως σε τηλεοράσεις και κανάλια το κόμμα τους. Η αντίδραση των προεδρικών είναι πολύ έντονη και μάλιστα αρκετά στελέχη μιλούν για πιέσεις και εκβιασμούς που άσκησαν πολλά στελέχη των «53» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και με αποχωρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοείται από αυτήν την στάση και καθησυχάζει τους συνεργάτες του λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει όμηρος στελεχών που στηρίζουν με μία συμπεριφορά «ναι μεν αλλά» και επί της ουσίας δεν λειτουργούν θετικά στον προεκλογικό αγώνα.

Το πρόβλημα είναι βαθύ και θα λυθεί το επόμενο διάστημα. Στην Κουμουνδούρου καθησυχάζουν τον Αλέξη Τσίπρα που κατεβάζει το κόμμα χωρίς γραμματέα μετά την αποχώρηση Κορωνάκη πως όλα θα γίνουν μετά τις εκλογές. Όμως συγχρόνως τον προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη επιτρέποντας τους «53» να γίνουν η νέα Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ με κριτική διάθεση απέναντι στα πάντα και αμφισβήτηση όλων των συλλογικών αποφάσεων.