ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Μεϊμαράκης: Παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2015, 14:50 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2015, 16:40
Στην αντεπίθεση ο Μεϊμαράκης: Παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αντεπίθεση περνά σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που θα βγάλει μπροστά το χαρτί της κυβερνησιμότητας της ΝΔ, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να φυλλορροεί, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή αποχώρηση της Σοφίας Σακοράφα, από την ομάδα των ευρωβουλευτών της Κουμουνδούρου. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Στην αντεπίθεση περνά σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που θα βγάλει μπροστά το χαρτί της κυβερνησιμότητας της ΝΔ, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να φυλλορροεί, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή αποχώρηση της Σοφίας Σακοράφα, από την ομάδα των ευρωβουλευτών της Κουμουνδούρου

Ο πρόεδρος της ΝΔ που κατά τη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ θα δώσει στη δημοσιότητα το νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης της κεντροδεξιάς παράταξης με τους πολίτες, θα απευθυνθεί στις δύο μεγάλες κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, τους νέους και τους άνεργους, με στόχο να τους πείσει να επιλέξουν το κόμμα του, ως τη μόνη δύναμη σταθερότητας που μπορεί να φέρει ξανά την ομαλότητα στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης που επί της ουσίας σήμερα και αύριο θα παρουσιάσει το πώς θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα, αν η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη, θα ξεδιπλώσει τις προθέσεις του με τη φράση, «στις 21 Σεπτεμβρίου πιάνουμε δουλειά, για να φέρουμε στη χώρα μας δουλειές». Η δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως θα εξηγήσει, μπορεί να γίνει μόνο με την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα.

Στη λογική αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τους πολίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν τη δική του πολιτική με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κυνηγά οτιδήποτε έχει να κάνει με την ιδιωτική πρωτοβουλία, επιλέγοντας να διογκώσει τον κρατικό τομέα, καθώς δεν μπορεί να αφήσει πίσω τις ιδεοληψίες του. «Ποιος τελικά εκπροσωπεί το καινούριο; Εμείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναμένεται να πει ο κ. Μεϊμαράκης.

Από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόκειται να ξεκαθαρίσει και το θέμα της πρωθυπουργίας, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν τρίτο πρόσωπο να τίθεται επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, ακόμα και αν σε αυτή συμμετείχαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς εκτιμήθηκε πως το μήνυμα της ΝΔ δεν έφτανε σωστά προς τους πολίτες οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν για κυβέρνηση και πρωθυπουργό και με τα σενάρια για άλλο πρωθυπουργό, είχαν θολή εικόνα.

«Είμαι έτοιμος, έχω Σχέδιο και μια συμπαγή κοινοβουλευτική Ομάδα» αναμένεται να πει από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μεϊμαράκης υπενθυμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κόλλησε ποτέ κανένα ένσημο στη ζωή του, αλλά πρόλαβε να φεσώσει τη χώρα 90 δις μέσα σε 7 μήνες μόλις. 

Μάλιστα θα επισημάνει το γεγονός, ότι ο κ. Τσίπρας όχι μόνο επέλεξε μέχρι σήμερα για υπουργούς τους πλέον επικίνδυνους, αλλά και τα στελέχη που του έχουν απομείνει τον εκβιάζουν από τώρα, ότι δεν θα ψηφίσουν νομοσχέδια τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει με εταίρους και δανειστές να φέρει στη Βουλή για να συνεχίζεται ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας.