ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Ήρθε η ώρα να δείξει αλληλεγγύη η Ευρώπη

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2015, 16:29 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2015, 20:36
Μουζάλας: Ήρθε η ώρα να δείξει αλληλεγγύη η Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp

«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», τόνισε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», τόνισε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, δήλωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Όπως είπε, χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν βοήθεια και καταφύγιο στην Ευρώπη και η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Ο κ. Μουζάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις προτάσεις και τα μέτρα που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό.

Τόνισε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».

Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα καταγράφει τους εισερχομένους στο έδαφός της πρόσφυγες-μετανάστες, ο κ. Μουζάλας απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι 2.000 άνθρωποι περνούν ημερησίως στην Ελλάδα, τις τελευταίες 40 ημέρες.