ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου κατά Τζιτζικώστα: Θέλει η Δεξιά να κρυφτεί και τα... ροδάκινα δεν την αφήνουν

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2015, 15:31 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2015, 15:31
Φωτίου κατά Τζιτζικώστα: Θέλει η Δεξιά να κρυφτεί και τα... ροδάκινα δεν την αφήνουν
Facebook Twitter Whatsapp

Βολές κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα εξαπέλυσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή τη διανομή ροδάκινων στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βολές κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα εξαπέλυσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή τη διανομή ροδάκινων στη Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας και  άρτι επανελθών στη ΝΔ, σήμερα 15/9 σε πρωινή εκπομπή στον κ. Παπαδάκη δήλωσε: "Σήμερα είμαστε εδώ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να μοιράσουμε 21 τόνους ροδάκινα σε περίπου 10.000 δικαιούχους στην Θεσσαλονίκη... Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέσα από το Ταμείο Στήριξης των Απόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία... Έχουν έρθει οι Δήμοι, οι Μητροπόλεις και οι Φορείς προκειμένου να πάρουν τα φρούτα και στη συνέχεια να τα μοιράσουν σε κοινωνικά παντοπωλεία, σχολεία, συσσίτια, αλλά και σε όσους δικαιούνται, μέσω της σχετικής κάρτας, να πάρουνε τρόφιμα"» ανέφερε η κυρια Φωτίου, προσθέτοντας: 

Ο κ. Τζιτζικώστας απέφυγε να πει ορισμένα ζητήματα και οδηγήθηκε και σε λάθη με στόχο  να οικειοποιηθεί πολιτικά τη διανομή των 21 τόνων. Αυτό συνάγεται και από τον υπότιτλο του ANT1 "21 τόνους τρόφιμα μοιράζει σε απόρους σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".

Τι δεν είπε λοιπόν ο κ. Τζιτζικώστας: 

  • Ότι τα ροδάκινα μοιράστηκαν στις 57 κοινωνικες συμπράξεις των αντίστοιχων νομών της χώρας που εγκαθίδρυσε η κυβέρνηση της αριστεράς  με αδιάβλητες διαδικασίες  για πρωτη φορά, με κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Θ. Φωτίου και Β. Αποστόλου, αντί να αφεθούν στην τύχης τους και στις γνωστές πελατειακές σχέσεις. Δόθηκε πραγματικός αγώνας για να πιστούν διάφορα κέντρα και ομάδες πίεσης, ότι έτσι έπρεπε να γίνει πριν δύο μήνες.
  • Ότι οι κοινωνικές συμπράξεις επελέγησαν από τους αναπληρωτές υπουργούς για τη διανομή προιόντων που καταστρέφονται όπως τα ροδάκινα, με διαφάνεια και ισοτιμία. 

Η κυρία Φωτίου σημειώνει ότι «το λάθος του κ. Τζιζτικώστα είναι ότι αγνοεί προφανώς ότι τα ροδάκινα δεν του τα έστειλε το ΤΕΒΑ. Αν είχε διαβάσει την ΚΥΑ των υπουργών,  θα γνώριζε από που έρχονται τα ροδάκινα. Ήταν πολιτική της κυβέρνησης της αριστεράς να μην προβάλει αυτές τις ενέργειές της. Αλλά αφού ο κ. Τζιτζικώστας αποφάσισε ότι η προεκλογική στήριξη του κόμματός του έπρεπε να παιχθεί στις πλάτες των φτωχών ανθρώπων, ας μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Και για ακόμη μια φορά, να δει τις πολύ πραγματικές διαφορές του παλιού με το νέο. Ας ξεμπερδεύουμε λοιπόν στις 20 Σεπτεμβρίου με την παλιά πελατειακή Δεξιά».