ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν την ίδια πολιτική πρόταση

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2015, 22:40 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2015, 23:51
Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν την ίδια πολιτική πρόταση
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Πυρά τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως παρά τις επιμέρους διαφορές, «είναι ίδια η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ από άποψη στρατηγικής. Ενδιαφέρονται για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, και όχι για το πως θα βγει η χώρα από την κρίση προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Όπως επεσήμανε, ακόμα και τα όποια μέτρα προς ενίσχυση των αδυνάτων – που απέχουν πολύ από την ανακούφισή τους – τελούν υπό την τρίμηνη αίρεση της τρόικας, και εκτίμησε πως «μπορεί να μην είναι εφικτό άμεσα να σχηματιστεί μία κυβέρνηση συνασπισμού αλλά στην πορεία των πραγμάτων θα καταστεί δυνατό αυτό το ενδεχόμενο».

Είπε ακόμα πως ο «έχουμε ταλαιπωρηθεί με τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς κάποιον ιδιαίτερο αντίκτυπο. Την εβδομάδα μετά τις εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση. Πολιτική εκτίμηση κάνω, θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ. Κάτι τέτοιο είπε και χτες ο κ. Τσίπρας». 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ άφησε αιχμές και κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας πως «ήταν κορυφαίος υπουργός, και όταν είδε πως ο Τσίπρας δεν έβαλε αυτόν και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και την τελευταία στιγμή έλεγαν ότι στηρίζουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση, ότι δεν θα τον ρίξουν. Έκαναν κριτική αλλά έλεγαν πως θα έμεναν και θα στήριζαν».

«Η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλύτερο» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: 

Το κριτήριό μας είναι το ποιος έχει την εξουσία, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και του πλούτου. 

«Δεν προτιμάμε ούτε το μεγαλύτερο ούτε το μικρότερο κακό», ανέφερε, ερωτηθείς αν προτιμάει μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

«Δεν είμαστε μάντεις ή προφήτες, απλά κάνουμε σωστή ανάλυση», εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι εφικτή μόνο με κοινωνική ιδιοκτησία του πλούτου.