ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Με συνεργασίες θα πάει μπροστά ο τόπος – Είπε ψέμματα ο κ. Τσίπρας

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2015, 22:03 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2015, 22:00
Μεϊμαράκης: Με συνεργασίες θα πάει μπροστά ο τόπος – Είπε ψέμματα ο κ. Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Σφορδότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο Euronews, ενώ καλεί σε συνεργασία των πολιτικών και θεσμικών δυνάμεων καθώς, όπως αναφέρει «είναι μόνος τρόπος για να πάει η χώρα μπροστά». 

Σφορδότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο Euronews, ενώ καλεί σε συνεργασία των πολιτικών και θεσμικών δυνάμεων καθώς, όπως αναφέρει «είναι μόνος τρόπος για να πάει η χώρα μπροστά». 

Ο κ. Μεϊμαράκης, καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είπε ψέμματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες επενδύσεις». Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «οι Έλληνες είχαν να συγκρίνουν τον Γενάρη του 15 τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με τις υποσχέσεις τις ψεύτικες που έδωσε ο κ. Τσίπρας και πλανήθηκαν, ενώ τώρα συγκρίνουν εκείνες τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα. Όλα στη ζωή τους έχουν χειροτερέψει, ενώ το Γενάρη ήταν σαφώς καλύτερα και αυτό έχει επηρεάσει πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες».

Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως «δεν είναι τυχαίο ότι οι υπόλοιπες χώρες που ήταν σε προγράμματα, ή είναι σε πρόγραμμα ή βγαίνουν απ΄ το πρόγραμμα διότι οι πολιτικές τους δυνάμεις, όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και εφήρμοσαν ένα κοινό πρόγραμμα με ένα βηματισμό ο οποίος τους επέτρεψε να διατηρήσουν και την αυτονομία τους ταυτόχρονα». 

Ωστόσο, σπεύδει να δηλώσει πως «η συμφωνία είναι του Τσίπρα» και ότι η ΝΔ ψήφισε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε ότι εφόσον η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόσει τις βασικές δεσμεύσεις της συμφωνίας όσον αφορά διαρθρωτικές αλλαγές και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είναι σε θέση να ζητήσει την επανεξέταση των υφεσιακών προβλέψεων. 

«Γνωρίζω ότι η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει , θέλει να μας βοηθήσει. Με αυτή τη σκέψη λοιπόν, εφόσον και η Ευρώπη δει ότι μια κυβέρνηση μέσα στον πρώτο χρόνο θέλει να νοικοκυρέψει, θέλει να εξορθολογήσει, να στείλει ένα μήνυμα ότι η χώρα έχει ισχυρή πολιτική βούληση να εφαρμόσει το πρόγραμμα και να πάει μπροστά» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 

Θα είναι λάθος αν πιστεύει κανείς ότι στον πρώτο χρόνο θα μπορέσουμε να πάμε να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους. Αυτοί περιμένουν την πλήρη εφαρμογή ώστε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους υλοποιώντας τις αποκρατικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται και ταυτόχρονα αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και των μεγάλων επενδύσεων που περιμένουν για ν' ανοίξουν και μετά μπορέσουμε να έχουμε μια ακόμη καλύτερη ευρωπαϊκή συνεργασία και συνεννόηση.

Τέλος, επιρρίπτει ευθύνες στην απερχόμενη κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό. Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες απ΄ ότι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες».

«Θα πρέπει να δούμε πόσοι πρόσφυγες θα μπορέσουν αν φύγουν από τη χώρα. Οι πρόσφυγες δεν είναι μετανάστες χωρίς χαρτιά» σημειώνει και καταλήγει: 

Είναι λόγω του πολέμου της Συρίας , λόγω των εκτάκτων αναγκών που αντιμετωπίζουν, έχει μια έντονα ανθρωπιστική πλευρά το ζήτημα και έτσι θα κινηθούμε με την ευρωπαϊκή πολιτική η οποία πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με τη σύνοδο κορυφής που θα πρέπει να γίνει για να αποφασιστούν συγκεκριμένα ζητήματα και την ενημέρωση του ΟΗΕ ώστε να ληφθούν κι από κει κάποια μέτρα. Από κει και πέρα απαιτείται καλύτερη συνεννόηση , καλύτερη φύλαξη συνόρων, κέντρα υποδοχής, πρέπει να εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια τα οικονομικά τα οποία μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μείζον αυτό ζήτημα.