ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης για την κρίση

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2015, 13:10 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2015, 13:16
Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης για την κρίση
Facebook Twitter Whatsapp

«Επιδιώκουμε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές με την ψήφο του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να επιβάλουμε συνεργασίες, να επιβάλουμε τις λύσεις, να επιβάλουμε ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα και ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης» δήλωσε ο εικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Επιδιώκουμε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές με την ψήφο του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να επιβάλουμε συνεργασίες, να επιβάλουμε τις λύσεις, να επιβάλουμε ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα και ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος που συναντήθηκε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, σχετικά με τη νομοθέτηση το επόμενο διάστημα του τρόπου φορολόγησης των αγροτών, ανέφερε ότι χωρίς την παραγωγική ανασυγκρότηση, χωρίς ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης, η χώρα δεν θα υπερβεί την κρίση.

«Πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και να εφαρμοσθεί το κοινοτικό κεκτημένο. Να εφαρμοσθεί και στη χώρα μας ότι εφαρμόζεται στις χώρες της Ε.Ε. και όχι μέτρα που αλλοιώνουν τον κοινοτικό ανταγωνισμό. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες για τη φορολόγηση των αγροτών όπως και για αγροτικό πετρέλαιο κίνησης ώστε να μείνουν στο χωράφι για να έχουμε παραγωγή, να γίνουμε παραγωγικοί, να υπάρξουν πλεονάσματα και όχι ελλείμματα στη χώρα μας.

Αυτό το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη το παρουσιάζει με στόχο την υπέρβαση της κρίσης. Η φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ και μάλιστα με ποσοστό 26% οδηγεί σε μια κατάσταση που αλλοιώνει τον ανταγωνισμό. Φαίνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση όταν διαπραγματευόταν δεν είχε επίγνωση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει με στοιχεία και με νούμερα να πείσει τους εταίρους για τις απαραίτητες αλλαγές και όχι με θεωρίες και διαλέξεις, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» ανέφερε.