ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός – Τρεις προϋποθέσεις για συμμετοχή σε κυβέρνηση

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2015, 22:04 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2015, 00:51
Θεοδωράκης: Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός – Τρεις προϋποθέσεις για συμμετοχή σε κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Τις προϋποθέσεις για συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση έθεσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Τις προϋποθέσεις για συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση έθεσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο γυμναστήριο Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, τόνισε πως πρώτον θα θέσει το αίτημα για δημιουργία ενός σχεδίου ανάπτυξης για να υπάρχουν δουλειές. «Ετοιμάζω ένα δώρο για τον νικητή, μια ταμπέλα για το γραφείο του που θα γράφει 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δεύτερη προϋπόθεση έθεσε την σύγκρουση με τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και ως τρίτη την επανάσταση στην Παιδεία, με δημιουργία πρότυπων σχολείων στις φτωχές περιοχές και σύγχρονα πανεπιστήμια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι κόκκινη γραμμή για το Ποτάμι είναι η ανοικτή διακυβέρνηση προτείνοντας όλες οι θέσεις ευθύνης στην κρατική μηχανή να γίνουν με ανοικτή προκήρυξη και διαγωνισμό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι διεκδικεί το 10% ή τριάντα έδρες. «Θέλουμε 10%. Θέλουμε τις 30 έδρες γιατί εμείς ξέρουμε τι να τις κάνουμε. Θα τις χρησιμοποιήσουμε για να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές καλώντας τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που στήριξαν την συμφωνία να συμφωνήσουν στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης με προσανατολισμό τριετίας».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις λύσεις που έχει να προτείνει το Ποτάμι:

Επιμήκυνση των επιδομάτων ανεργίας, δωρεάν πρόσβαση των ανέργων, των φτωχών, των ηλικιωμένων σε ένα πρόγραμμα υγείας, σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία, γεύματα για τους φτωχούς, εγγύηση θέσης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλες τις οικογένειες για να μπορεί η μητέρα να βγει εκ νέου στην αγορά εργασίας. Η έγνοια μιας κοινωνίας που θέλει να αναπτυχθεί είναι να μην υπάρχουν στον δρόμο άνθρωποι πεσμένοι και παρατημένοι.

Κατέθεσε εξάλλου και τις προτάσεις ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τονίζοντας:

Επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, μείωση φορολογίας των μικρών επιχειρήσεων, μείωση κόστους ενέργειας, δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας διότι πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε, επιδότηση των προσλήψεων με μείωση της φορολογίας και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:

Αν θέλεις το Ποτάμι στην κυβέρνηση, πρέπει να ψηφίσεις Ποτάμι. Πρέπει ο κόσμος να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να πει: τους πληρώσουμε ακριβά, τώρα η χώρα πρέπει να αλλάξει. Πρέπει όλοι να φωνάξουμε: πρώτη φορά στα σοβαρά. Το παρελθόν θα ηττηθεί.