ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κουμουνδούρου ο Καμμένος - Επί τάπητος το νέο υπουργικό

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2015, 14:48 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2015, 18:44
Στην Κουμουνδούρου ο Καμμένος - Επί τάπητος το νέο υπουργικό
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Κουμουνδούρου βρίσκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Κουμουνδούρου βρίσκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε σε βάθος χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την υποδοχή του κ. Καμμένου στο γραφείο του, σημειώνοντας ότι «με σταθερά βήματα και σε βάθος τετρετίας θα υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση που είναι να δώσουμε έναν έντιμο αγώνα, για να σταματήσει ο λαός να ματώνει». Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα και σε εκείνους -όπως είπε- διαψεύστηκαν καθώς «έφτιαχναν σχέδια επί χάρτου και σενάρια παρένθεσης». 

«Το βασικό είναι να πετύχουμε γρήγορα τη σταθερότητα για να έρθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό» είπε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, ενώ σημείωσε με χιούμορ: «Στενοχωρήσαμε κάποιους αλλά τι να κάνουμε...»

Η συνάντηση των δύο αρχηγών στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σε συνέχεια της πρώτης εκπεφρασμένης πρόθεσης να σχηματίσουν άμεσα δικομματική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Επί τάπητος θα μπουν τα ονόματα των στελεχών που θα συνθέσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, ενώ ήδη έχει καταρτιστεί ένα πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση, καθώς και για τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα αναλάβουν κομβικής σημασίας Υπουργεία. 

Ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί το απόγευμα Πρωθυπουργός, ενώ θα εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης, αφού ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.