ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Έχω την δεδηλωμένη, μέχρι την Τετάρτη πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2015, 18:30 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2015, 18:25
Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Έχω την δεδηλωμένη, μέχρι την Τετάρτη πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Την εκτίμηση ότι υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία προκειμένου να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει η δεδηλεωμένη πλειοψηφία προκειμένου να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρέοδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός από ΠτΔ προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αναφερόμενος στις εκλογές είπε  ότι «έγιναν μέσα σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού και σε αυτό βοήθησαν οι όλοι πολιτικοί αρχηγοί».  Παράλληλα, ενημέρωσε το κ. Παυλόπουλο ότι, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο,  εκείνος του γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια ώστε η νέα κυβέρνησης να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. «Φρονώ ότι έχω  τη δεδηλωμένη πλεοιοψηφία για να προχωρήσω στο σχηματισμό κυβέρνησης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος από κοινού με την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κ. Θάνου, ανέλαβαν «την ευθύνη του συντονισμού των προσπαθειών και τον φόρτο να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μέχρι την Τετάρτη το πρωί πρέπει να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, ώστε να μεταβεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, όπου -όπως είπε- θα εκπροσωπήσει και τον κύπριο Πρόεδρο. 

Στις 8, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ορκιστεί Πρωθυπουργός, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει διαπιστωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, και το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης θα ορκιστεί η κυβέρνηση.