ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό ενδεχόμενο από Κεφαλογιάννη να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2015, 23:34 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2015, 23:06
Ανοιχτό ενδεχόμενο από Κεφαλογιάννη να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε:

Αυτοί που ηγούνται των κομμάτων δεν αυτοπροσδιορίζονται. Άλλοι βλέπουν στους συγκεκριμένους ανθρώπους την εμπειρία, τις πιθανότητες να βοηθήσουν και να ηγηθούν μιας κατάστασης. Εμείς θα δούμε τώρα ποιές είναι οι διαδικασίες αυτές, θα μιλήσω με τα στελέχη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα και όταν θα έρθει η ώρα, θα τα δρομολογήσουμε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκης ότι πιθανώς να μη συμμετέχει στην κούρσα για την προεδρία, επειδή δεν συμφωνεί με τις διαδικασίες, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε χαρακτηριστικά:

Τα καταστατικά των κομμάτων δεν πρέπει να αλλάζουν κάθε φορά παραμονή μιας εκλογικής διαδικασίας. Ξέρετε ότι ήμουν Γραμματέας της ΝΔ στο 9ο Συνέδριο και συναποφασίσαμε και ομόφωνα μάλιστα, ποιές θα είναι οι διαδικασίες και θεσμοθετήσαμε τις διαδικασίες με εκλογή από τη βάση. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί χρειάζεται συνέδριο και δεν είναι και σωστό κατά την προσωπική μου άποψη, διότι είναι δημοκρατικό μια ευρεία λαϊκή συμμετοχή στελεχών της παράταξης αλλά και ανθρώπων που θέλουν να προσεγγίσουν τις τάξεις της ΝΔ, να μπορούν να επιλέγουν ποιός θα διηγηθεί ενός μεγάλου κόμματος, που σε τελευταία ανάλυση είναι και εγγυητής και της δημοκρατικής πορείας της χώρας και του ευρωπαϊκού της προσανατολισμού.