ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2015, 19:23 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2015, 19:23
Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος
Facebook Twitter Whatsapp

Διαψεύδει τα περί νέων φόρων το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζοντας σχετικά δημοσίεύματα ως «προπαγάνδα καταστροφολογίας και μηδενισμού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαψεύδει τα περί νέων φόρων το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζοντας σχετικά δημοσίεύματα ως «προπαγάνδα καταστροφολογίας και μηδενισμού».

«Το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι σαφές και καθορισμένο από τις διατάξεις του Ν. 4336/2015 (ειδικά στις σελίδες 1015-1019) και δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος, επιβάρυνση κλπ. Πολλές από αυτές τις διατάξεις είναι σε θετική κατεύθυνση (π.χ. διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις, μείωση επιτοκίων σε ορισμένες ρυθμίσεις χρεών κλπ.) και δεν ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα της καταστροφολογίας και του μηδενισμού που επενδύουν (προεκλογικά αλλά και τώρα) ορισμένοι» αναφέρει το υπουργείο.

Και συνεχίζει το ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας ότι «στον τομέα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, προβλέπονται πολλές δράσεις (π.χ. περιουσιολόγιο) οι οποίες μαζί με άλλες που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, θα δώσουν πολύτιμα έσοδα στο δημόσιο. Παράλληλα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και των δεσμεύσεων της συμφωνίας, το υπουργείο Οικονομικών, θα ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές στον τομέα της φορολογίας, θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη κατάσταση στη φορολογία του εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε πολλούς άλλους τομείς».

Και καταλήγει:

Το Υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί με ρεαλισμό και ευαισθησία, στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον φορολογικό σύστημα και με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας. Όσοι διαφωνούν, ας καταλάβουν επιτέλους την ετυμηγορία των πολιτών στις 20.9.15 και ας προσαρμόσουν επιτέλους την πολιτική τους στα νέα δεδομένα.