ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλος ο Τσίπρας για την υπόθεση Καμμένου - Τι θα ζητήσει από τους υπουργούς του

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2015, 07:06 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2015, 08:49
Έξαλλος ο Τσίπρας για την υπόθεση Καμμένου - Τι θα ζητήσει από τους υπουργούς του
Facebook Twitter Whatsapp

Φυγή προς τα μπρος θέλει να κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας διαπιστώνοντας ότι το με το καλημέρα η κυβέρνηση έπεσε σε λακκούβες, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Φυγή προς τα μπρος θέλει να κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας διαπιστώνοντας ότι το με το καλημέρα η κυβέρνηση έπεσε σε λακκούβες, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. 

Έτσι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια  και να στείλει πολλαπλά μηνύματα τόσο προς τους υπουργούς όσο και προς το κόμμα πως απαιτείται σοβαρότητα και σκληρή δουλειά , ώστε να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός: Δηλαδή την νέα μνημονιακή συμφωνία με δυνατότητα βελτίωσης υπέρ των αδύναμων κάποιων προβλέψεών της. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενοχληθεί σφόδρα από το γεγονός πως «ξέφυγε» η υπόθεση Καμμένου κι έγινε στραβή από την πρώτη κιόλας ημέρα συγκρότησης του νέου κυβερνητικού σχήματος, θεωρεί ωστόσο ότι η αντίδρασή του ήταν ακαριαία κι επομένως δεν αφήνει περιθώρια σε κακόβουλους να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της αντισημίτες και ρατσιστές. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η περίπου ανύπαρκτη επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εν κρυπτώ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Μάρκου Μπόλαρη χωρίς καν να ενημερώσει την Κουμουνδούρου και προτίμησε να την μοιράσει μόνη της σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, όχι πάντως σε αυτά που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη επιτροπή μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεδρίασε καν για να πάρει μία σχετική απόφαση. 

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε χθες τον άλλον ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε τον νέο υφυπουργό για το θέμα με τις οροθετικές ιερόδουλες τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι ο Μάρκος Μπόλαρης έχει την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί το Σάββατο για την Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Για το επόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχουν δύο σενάρια. Το ένα είναι να ξεκινήσει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και το δεύτερο αυτές να μετατεθούν για το δεύτερο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, ώστε να συνεδριάσει το επόμενο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.