ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Διάλογος και λύσεις στην Παιδεία αντί για πυροτεχνήματα

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2015, 11:36 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2015, 11:36
Ποτάμι: Διάλογος και λύσεις στην Παιδεία αντί για πυροτεχνήματα
Facebook Twitter Whatsapp

Η ελεύθερη κρίση και η ελεύθερη βούληση και στα θέματα της πίστης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα. Και είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας μας η Πολιτεία σε συνεργασία με την Εκκλησία να εξασφαλίζουν με κάθε τρόπο αυτό το δικαίωμα. 

Η ελεύθερη κρίση και η ελεύθερη βούληση και στα θέματα της πίστης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα. Και είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας μας η Πολιτεία σε συνεργασία με την Εκκλησία να εξασφαλίζουν με κάθε τρόπο αυτό το δικαίωμα, αναφέρει το «Ποτάμι» σε ανακοίνωσή του.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη μετεξέλιξη του μαθήματος των θρησκευτικών και όχι πυροτεχνήματα ανάλογα με τις διαθέσεις του κάθε μέλους της. Και οι ολοκληρωμένες προτάσεις έρχονται μετά από διάλογο.

Διάλογο πρωτίστως με την Εκκλησία, την καθηγητική κοινότητα και όλους όσους έχουν εντρυφήσει κατά καιρούς με το θέμα. Πάντως, αν ο χρόνος που σπαταλιέται στο Υπουργείο Παιδείας για επικοινωνιακές μεγαλοστομίες επενδυόταν σε δουλειά ουσίας, ίσως το εκπαιδευτικό μας σύστημα να βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr